Копи склали протоколи на парубків, які вилізли на кінопалац та знімали відео

22:16, 5 лис. 2019
 
Копи склали протоколи на парубків, які вилізли на кінопалац та знімали відео

Відео, як двоє хлопців пожежною драбиною залізли на дах кіно палацу «Україна» у центрі Рівного, з’явилось в мережі Інстаграм. Один із них був із розмальованим обличчям, інший – знімав. Згодом один із учасників події оголив торс та стояв на краю даху. Те, що ця розвага була спланована, зрозуміло із того, що зйомка велась із кількох ракурсів. У підсумку самі ж хлопці зняли, як до них приїхала поліція.

Суспільне звернулось за коментарем у патрульну поліцію. Речниця управління Оксана Юрченко підтвердила, що сьогодні зранку екіпаж викликали до кінопалацу через те, що на дах пробрались невідомі.

У підсумку хлопці з даху злізли, патрульні доправили їх до міськвідділу та, як пояснила Оксана Юрченко, «за зйомку компрометуючого відео у напівоголеному вигляді, що порушувало громадський порядок та спокій громадян», на них склади протоколи за статтею «дрібне хуліганство». Одному із учасників події 21 рік, іншому – 19.

Нагадаємо, це не перший випадок у Рівному, коли за зйомку відео патрульним довелось штрафувати їх авторів. Так у січні цього року 20-річний парубок у центрі міста пробігся по патрульному авто – його судили за статтею «хуліганство». Цей же хлопець знімав відео, як він лягає під потяг. У квітні 12-річна дівчинка також стрибала по капоту патрульного авто, її подруга знімала це на відео. У тому випадку поліція притягнула до адмінвідповідальності матір. Крім того, взимку парубок їздив вулицями міста на лижах, тримаючись за трос від автівки. Після того, як поліція оголосила, що хоче притягнути його до відповідальності за створення аварійно-небезпечних ситуацій, він сам прийшов до копів давати пояснення та обіцяв, що більше так не робитиме.

Для демонстрації події ми публікуємо фрагменти з відео, яке оприлюднили в Інстаграм. Обличчя учасників не приховуємо, адже вони – повнолітні та самі виклали ролик у мережу.