Депутат вимагає звільнення директора парку, той називає претензії до роботи – упередженими (ВІДЕО)

18:31, 5 лис. 2019
 
Депутат вимагає звільнення директора парку, той називає претензії до роботи – упередженими (ВІДЕО)

Звернутися в Державну аудиторську службу, аби перевірити фінансову діяльність міського об’єднання парків. Таке рішення прийняли на сьогоднішньому засіданні члени тимчасової депутатської комісії. ЇЇ, нагадаємо, створили 10-го жовтня на сесії Рівнеради за ініціативи депутата Святослава Стельмащука, який звинуватив директора парку Андрія Черепанова у бездіяльності. Останній запевняє – претензії безпідставні, а дії Святослава Стельмащука пов’язує з його власними інтересами щодо парку.

 
Святослав Стельмащук, депутат Рівнеради, голова комісії:
– Рівняни обурені тим, в якому вигляді знаходиться наш парк. Парк мав стати родзинкою і щоб туристи із задоволенням ішли в нього і відпочивали. Але насправді ми бачимо, що парк знаходиться в жахливому стані. От я двадцять людей запитав і всі двадцять сказали, що в жахливому стані, що його треба оновлювати.
 
Святослав Стельмащук – голова депутатської комісії, яку створили з його ж ініціативи, аби перевірити ефективність роботи директора парку Андрія Черепанова. Окрім занедбаного, на думку депутата, стану території, має претензії Святослав Стельмащук і до розміщення в парку тимчасових споруд. Андрій Черепанов пояснює: виїзна роздрібна торгівля, яку здійснюють сезонно, є одним із джерел прибутку парку. Адже на розвиток від потреби депутати виділяють лише частину.
 
 
Андрій Черепанов, директор міського об’єднання парків:
– А якщо у вас є зауваження по тому, що ведеться підприємницька діяльність, то за рахунок того виплачується заробітна плата і тримається порядок у парку. Тільки завдяки підприємцям. На 2019 рік з того, що ми просили, – а це 5 мільйонів, – нам дали 60%. І це тільки на поточні видатки: заробітна плата, оплата комунальних послуг. По капітальних видатках нам взагалі нічого не дали: ні на ремонт, ні на асфальт, ні на ремонт опорних стін, ні на ремонт аварійної арки з боку Чорновала, яка може впасти. Тому звинувачувати в тому, що парк знаходиться в занедбаному стані, ну.... це як мінімум непорядно.
 
Цікавить Святослава Стельмащука і те, на якій підставі в парку здають в оренду приміщення.
 
 
Наталія Поліщук, начальниця міського управління комунальною власністю:
– Ті об’єкти нерухомості, які не використовує парк, вони передаються в оренду. В тому числі і гаражі.
 
– Це законна дія взагалі? (запитує депутат)
 
Звичайно законна дія. Ми в оренду земельні ділянки не даємо. Ми здаємо гараж для розміщення в гаражах певного виду діяльності,каже начальниця міського управління комунальною власністю Наталія Поліщук.
 
Усі претензії до роботи парку Андрій Черепанов вважає упередженими.
 
 
Діалог між Черепановим та Стельмащуком: 
 
– Ви шукаєте, як мене звільнити (А.Черепанов).
 
– Звичайно. Бо парк в жахливому стані. (С.Стельмащук)
 
– Та я сам звільнюся. Кишка тонка мене по статті звільнити.
 
 
Тарас Максименко, начальник управління культури Рівного:
– Ні копійки не дається на розвиток з року в рік.З року в рік! І вимагати з цього керівника... але якщо коштів не вкладати, то цей керівник, посада керівника, буде неефективна. Немає з чого робити "лялечку" і "канфєтку". І я хочу зрозуміти, що ми зараз обговорюємо, бо я з преси дізнався про конфлікт Черепанова і Стельмащука. Я бачу в цьому особисту, персональну ворожнечу. І я хочу зрозуміти, ми зараз питаємо директора парку про що, про "ларьок", про занедбаність, чому не вкладають кошти, про що ми його питаємо?
 
У підсумку члени комісії вирішили звернутися в Державну аудиторську службу, аби перевірити фінансову діяльність міського об’єднання парків.