Залучити водія автобуса третьою стороною вимагає адвокат таксиста, який втрапив у смертельну ДТП

13:30, 5 лис. 2019
 
Залучити водія автобуса третьою стороною вимагає адвокат таксиста, який втрапив у смертельну ДТП

Залучити водія автобуса третьою стороною по справі у цивільному позові. Таке клопотання заявив адвокат Володимир Сокаль сьогодні у Рівненському міському суді. Він представляє таксиста Едуарда Голюха, якого обвинувачують у скоєнні ДТП, в якій загинув оператор агенції журналістських розслідувань "Четверта влада" Валерій Мартинюк. Адвокат вважає, що водій автобуса, із яким зіткнувся легковик, теж частково винен у його смерті. Щоб учасники процесу змогли ознайомитися із клопотанням, суддя Оксана Крижова перенесла засідання на початок грудня.

Нагадаємо, на минулому судовому засіданні потерпілі заявили цивільні позови про відшкодування моральної шкоди. Журналістка Анна Калаур, яка отримала травми середньої важкості – 40 тисяч гривень, батько загиблого Валерій Мартинюк – 500 тисяч гривень. А вдова Оксана Мартинюк, яка залишилася із трьома дітьми – один мільйон гривень.
 
 
Володимир Сокаль, адвокат обвинуваченого:
– Дії іншого учасника ДТП є такими, що перебувають в причинному зв’язку виникнення небезпечної ситуації. Пункт 6 чітко зазначає, що в нашому випадку водій іншого ТЗ, намагаючись уникнути небезпечної ситуації, перевів її в аварійну і саме ця аварійна ситуація потягнула наслідки у вигляді смерті.
 
Нагадаємо, аварія сталася 1 червня минулого року. Автомобіль "Рено" зіткнувся з рейсовим автобусом "Київ-Львів" на вулиці Дубенській в Рівному. У таксі на той момент перебувала знімальна група агентства журналістських розслідувань "Четверта влада". Лікарі обласної лікарні намагалися врятувати життя відеооператора Валерія Мартинюка, однак він помер в операційній. Травми в аварії також отримала журналістка Анна Калаур. Таксисту Едуарду Голюху інкримінують порушення правил безпеки дорожнього руху. Санкція статті передбачає покарання від трьох до восьми років позбавлення волі.