Не тільки інвестиції: французького посла попросили знайти для Рівного місто-побратима

17:29, 4 лис. 2019
 
Не тільки інвестиції: французького посла попросили знайти для Рівного місто-побратима

До Рівного завітав новий Надзвичайний та Повноважний Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен. Рівне стало третім містом, яке вирішив відвідати посол. Під час візиту він зустрівся із представниками "Французького Альянсу", а також з міським головою та головою обласної адміністрації.

 
Етьєн де Понсен, Надзвичайний та Повноважний Посол Франції в Україні:
– З головою обласної адміністрації говорив про економічний потенціал регіону. Рівне знаходиться на перетині багатьох доріг і шляхів, французькі фірми цікавляться Україною. У Рівному присутні представництва французьких банків. Але, звичайно, першочергово наше представництво у Рівному, для чого я приїхав, це представництво "Французького альянса" в Рівному. Ми робимо багато зусиль в галузі культури.
 
Зокрема, Етьєн де Понсен обговорив з головою облдержадміністрації Віталієм Ковалем можливість перенесення нерентабельних у Франції виробництв на територію Рівненщини. Про це повідомив радник очільника ОДА Олександр Поліщук. Також сторони розглянули варіанти залучення французьких інвестицій в місцеві стартапи. Один з них – переробка кукурудзи на органічний матеріал, який може замінити пластмасу. Знайомився з підприємствами Рівного французький посол і під час візиту до міського голови Володимира Хомка. Як розповів речник міськради Микола Прокопчук, до наступного разу гість обіцяв вже запропонувати конкретні проєкти для інвестиційної співпраці. Також пана Етьєна попросили підшукати у Франції населений пункт, який зможе стати для Рівного містом-побратимом.