У Рівному презентували альманах з ілюстраціями героя Революції гідності

17:17, 1 лис. 2019
 
У Рівному презентували альманах з ілюстраціями героя Революції гідності

Альманах "Повстанська ватра", ілюстрований малюнками Тараса Більчука, презентували у обласній бібліотеці для молоді. Сигнальні примірники книги, де поєднано картини й поезію, видали ще у 2017 році. Тоді художник і учасник Революції гідності, уродженець Здолбунівського району Тарас Більчук вніс у альманах кілька правок. Але не встиг його перевидати. Художник помер у серпні 2017-го року через хвороби. У альманах, який презентувала сьогодні упорядниця Ірина Мельник, додали усі правки, які зробив Тарас Більчук.

Книга має три розділи. Перший вмістив твори на патріотичну тематику, у другому – поезії 13-ти авторів Рівненщини, а в третьому – статті з місцевої преси про фестиваль "Повстанська ватра". Усі розділи ілюстровані роботами Ніла Хасевича і Тараса Більчука. Серед них – "Ластівонька", яку художник зробив у 2017 році у авторській техніці. Її публікують уперше.

Також книга має вкладку з поштівками, які можна використати як подарунок, відірвавши по спеціальній лінії згину. Альманах вийшов у видавництві "Волинські обереги". Має тираж 40 примірників. Їх передадуть у бібліотеки Рівненщини, а також подарують рідним Тараса Більчука та письменникам, чиї твори сюди увійшли.

На фото упорядниця альманаху "Повстанська ватра" Ірина Мельник

Цей альманах був запланований ще у 2017 році. Сигнальні примірники вийшли і ми з Тарасом Більчуком зробили презентацію. Але оскільки це був примірник, який потребував доопрацювання, то вирішили зробити презентацію пізніше. І сьогодні ми презентуємо цей збірник вже без Тараса Миколайовича. Але всі помітки і всі редакторські правки, які він вважав за потрібне зробити, ми лишили, дещо додали. Листівки повстанців, зокрема, Ніла Хасевича є роботи. Тарас Миколайовий дуже хотів, щоб вони тут були і ми їх вмістили, бо в сигнальному приірнику їх не було. Ці листівки є відривними, – розповіла упорядниця альманаху "Повстанська ватра" Ірина Мельник.