«The New York Times» відзначив сопрано уродженки Рівного у «Метрополітен Опера» (ФОТО)

12:23, 31 жов. 2019
 
«The New York Times» відзначив сопрано уродженки Рівного у «Метрополітен Опера» (ФОТО)

У виданні «The New York Times» вийшов матеріал про подію у Нью-Йоркській «Метрополітен Опера», а саме – постановку «La Bohеme» нині покійного італійського режисера театру і кіно Франко Дзефіреллі. Мова про постановку 1981-го року, як зазначають у виданні, із «успішним акторським складом». Зазначимо, що саме Дзефіреллі був номінований на «Оскар» за фільм «Ромео і Джульєтта».

Ось як пише оглядач «The New York Times» про виступ, у якому окремо згадують і рівнянку Ольгу Кульчинську: 

«…були три хороші дебюти "Мет": молдавський баритон Андрій Жиліховський приніс бурхливий звук і пустотливий шарм; стенторіанський південнокорейський бас Джонгмін Парк був вражаючим і приємним; а жвава, яскраво-голосиста українська сопрано Ольга Кульчинська була сліпучою Мусетою. Диригент Марко Арміліато керував цим чудовим виступом, який піддавався інтерпритаціям молодого колективу».

Ось як написала сама Ольга Кульчинська про подію у своєму Фейсбуці у день виступу. 

«Сьогодні ввечері я дебютую на @metopera (Метрополітен-опера, - ред.) в #WorldOperaDay з зірковою роллю в легендарній постановці Зеффіреллі «La Boheme» .... просто честь для мене, вдячна і сповнена щастя».

Довідково: Метрополітен-опера – провідний театр в США, один з центрів світової музичної культури. WorldOperaDay – всесвітній день опери, що відзначають 25 жовтня.

Як вказано на сторінці Ольги Кульчинської у Фейсбуці, вона працює у королівському театрі Ла Монне в Брюсселі (Бельгія), а також у Цюрихському оперному театрі (Швейцарія). До цього працювала в операх Риму, Парижу, в кількох німецьких, також ще раніше – в «Большому театрі» Росії. В останньому вона почала працювати одразу після закінчення навчання в Національній музичній академії України імені П.І. Чайковського. «Большой театр» вона покинула після того, як їй запропонували контракти у європейських операх. Її батько Ярослав Кульчинський працював художнім керівникому Рівненській обласній філармонії.

На відео нижче – виступ Ольги Кульчинської рік тому.