Ярослав Гранітний – у карцері СІЗО через "порушення дисципліни"

14:00, 29 жов. 2019
 
Ярослав Гранітний – у карцері СІЗО через

Ярослава Гранітного на 10 діб помістили у карцер. Про це повідомив його адвокат Валентин Дупак. Телефоном Суспільному він розповів, що його підзахисного перевили зі звичайної камери слідчого ізолятора у карцер через буцімто порушення режиму тримання. Це рішення адвокат буде оскаржувати у суді. Також він повідомив, що Гранітного у карцер помістили вже вчетверте. Цього разу, розповів адвокат, адміністрація СІЗО звинувачує його підзахисного у нецензурній лайці під час обшуку камери.

Валентин Дупак, адвокат Ярослава Гранітного:

– Нам надане відео. Відео його так званого порушення буде передане до суду. На відкритому суді ви зможете з ним ознайомитися. Вказується органами СІЗО, адміністрацією СІЗО, що його правопорушення було у тому, що він нецензурно лаявся в момент проведення обшуку. Дана постанова буде оскаржуватися, оскільки нам примірник її не надали. Карцер СІЗО – це одиночна камера, в якій людина знаходиться, у якій вона не має ані телевізора, який у СІЗО дозволений, ані інших засобів для нормального існування. В карцері людина може відпочивати лише у нічні години на ліжку. На день ліжко у карцері складається. Ні сісти, нічого, – каже захисник.

Про те, що Ярослав Гранітний переведений у карцер, підтвердив Суспільному і начальник Рівненського СІЗО Юрій Ткачук. Перебуватиме він там до 5 листопада. Також Юрій Ткачук зазначив, що Ярослав Гранітний режим тримання у слідчому ізоляторі порушує систематично.

Нагадаємо, Гранітного підозрюють в організації пікетів під стінами Рівненської обласної адміністрації у 2017 році. За версією слідства, ці акції нібито закликали до створення Рівненської народної республіки та фінансувалися із Російської Федерації. Ярославу Гранітному інкримінують державну зраду та посягання на територіальну цілісність України. Затримали його у травні 2017-го року. На засіданні суду 18 жовтня цього року Ярославу Гранітному продовжили термін тримання під вартою до 15 грудня та зменшили розмір застави з 580 тисяч до 190 тисяч гривень.