Ігор Мічуда вийшов з-під варти (ВІДЕО) (ОНОВЛЕНО)

13:55, 23 жов. 2019
 
Ігор Мічуда вийшов з-під варти (ВІДЕО) (ОНОВЛЕНО)

Це сталось під час засідання в Рівненському апеляційному суді. Тепер відсторонений від посади начальник обласної ДАБІ буде під нічним домашнім арештом. Його захисник Ігор Солімчук пояснив таку необхідність тим, що у його підзахисного – поганий стан здоров’я та він потребує стаціонарного лікування. Під домашнім нічним арештом Мічуда перебуватиме до 25 листопада.

Нагадаємо, Ігоря Мічуду затримали 25 травня за підозрою в отриманні неправомірної вигоди. Як повідомляла Суспільному у день затримання речниця Військової прокуратури Західного регіону Юлія Галущак, "... хабар у розмірі 400 тис грн. призначався за не створення штучних перешкод у здійсненні підприємницької діяльності у сфері будівництва та не проведення перевірок на об’єкті будівництва. Указані кошти перераховані на розрахунковий рахунок «підконтрольного» зловмисникам іншого приватного підприємства."

Сам Ігор Мічуда у судових засіданнях ці звинувачення заперечував та називав справу замовною з боку будівельників.

На фото прокурор Руслан Цар

– На сьогоднішній день Мічуда Ігор Володимирович підозрюється особливо тяжких злочинів, вчинених у складі злочинної групи, відповідно ризики не тільки на сьогоднішній день не відпали, а вони посилюються, оскільки Ігор Володимирович в разі зміни запобіжного заходу буде намагатися ухилитися від слідства,сказав прокурор Руслан Цар.

На фото Ігор Солімчук

– Фактично на момент розгляду справи в суді усі процесуальні дії – обшуки, виїмки документів – були здійснені. Відтак, говорити, що хтось може якимось чином вплинути на доказову базу, може перешкоджати слідству фактично нівелюються з огляду на те, що жодного доказу, що Мічуда щось робив у цьому напрямку немає. Він реально потребує стаціонарного лікування, – каже адвокат Ігоря Мічуди Ігор Солімчук.


На фото суддя Рівненського апеляційного суду Володимир Іващук

– Апеляційну скаргу адвоката Солімчука задовільнити. Обрати Мічуді Ігорю Володимировичу запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в період з 20 години до 8 годин ранку, – оголосив суддя Рівненського апеляційного суду Володимир Іващук.