У Рівному презентували книгу, присвячену архітектору при палаці Любомирських – Яну Бургіньойону

18:53, 22 жов. 2019
 
У Рівному презентували книгу, присвячену архітектору при палаці Любомирських – Яну Бургіньойону

В обласному краєзнавчому музеї презентували книгу, присвячену Яну Якубу Бургіньйону, архітектору, художнику, садівнику, більша частина життя якого була пов’язана з Рівним, де він працював при дворі князів Любомирських.

Автор монографії – доктор архітектури Петро Ричков. За його словами, Ян Бургіньйон – автор унікального картографічного і мистецького документу, який називається "План замку, садів, парку та частини міста Ровно", він відтворює архітектуру та ландшафт міста кінця 18-го століття. На основі цього плану під керівництвом Петра Ричкова у 1989 році була виготовлена макетна реконструкція, яка відтоді знаходиться в обласному краєзнавчому музеї.

На фото автор монографії Петро Ричков

На цьому малюнку, створеному архітектором Бургіньйоном, ми бачимо власне палац Любомирських станом на кінець 18-го століття. Замок знаходився на острові, серед величезного ставка, зараз від нього залишилася тільки Лебединка, а тоді це було величезне озеро, яке оточувало палац з усіх сторін. Ось тут, власне, стоїть музей, намальовано будинок, у якому ми знаходимося, але ось цього оточення вже не існує. Воно зникло, зникло за 200 років з моменту того часу, коли був створений цей малюнок, це 1797 рік, – прокоментував автор монографії Петро Ричков.