"Увага, падає плитка": студенти РДГУ нарікають на небезпеку на території університету (ВІДЕО)

17:47, 22 жов. 2019
 

Перед входом до корпусу гуманітарного університету плитка може завдати травм. У цьому переконаний студент вишу Владислав Гриневич. Він згадує випадок, коли зі стіни плитка впала на викладачку. Після цього адміністрація закладу повісила таблички та обмежувальні стрічки, однак ремонт в РДГУ так і не розпочали. Чому – дізнавалися журналісти Суспільного.

Cтудент гуманітарного університету Владислав Гриневич показує дорогу, якою щодня добирається до навчального закладу. За 15 метрів до входу тут перехід, який з’єднує два корпуси. На них – попереджувальні таблиці "падає плитка".

На фото студент РДГУ Владислав Гриневич

Сюдою ходять в навчальний корпус на пари. З гуртожитку проходять цією дорогою викладачі, студенти. Потік людей тут колосальний, – каже студент РДГУ Владислав Гриневич.

З будівлі відпадає плитка, розповідає студент. Показує місця, де ходити небезпечно.

Ось плитка, яка осипається разом з штукатуркою, цеглини випадають. Попри те, що це будувалось при СРСР, якщо за цим доглядати, або прибрати одну з небезпек, то життя буде безпечнішим. Я не хочу нести відповідальність за своє життя чи здоров’я, якщо я промовчу чи уникну цього, додає Владислав Гриневич.

Ходити цією дорогою доводиться щодня і студенту Дмитру Мурдзу. Через проблеми із зором хлопець боїться за своє життя. Розповідає:

В мене перша група інвалідності. Коли я проходжу кожного дня сюдою, то я ловлю себе на думці: чи не впаде на мене ця плитка? Це плитка, яка може впасти в будь-який момент на перехожих. Неважливо, це буде студент чи викладач. Тут людне місце.

Ремонтувати небезпечні ділянки у РДГУ розпочали минулого року, розповідає проректор з господарської діяльності Володимир Гавриш. Тут позбивали плитку, яка могла б падати. Тому, за його словами, небезпеки перехід до навчального корпусу зараз не становить.

На фото проректор з господарської діяльності РДГУ Володимир Гавриш

– Проблема з паданням плитки є. Ми усунули цю проблему на 4-му гуртожику. Проблема усунута, плитка там не падає. Але раніше падала. Стрічкою там показана обмежувальна зона, де можливе падання. Будівля стара, проект коштує понад 280 тисяч, – коментує проректор з господарської діяльності РДГУ Володимир Гавриш.

Обмежувальні стрічки та нагадувальні таблички зробили після нещасного випадку, розповідає проректор. З того часу ці місця зробили безепечнішими. Однак, на повний ремонт у закладі нині не вистачає фінансування.

Був один випадок, до того, як я сюди прийшов, падала плитка і завдала тілесні незначні ушкодження працівниці університету. Ми маємо намір у наступному році, якщо у нас покращиться фінансування – продовжити ремонт цього переходу. При умові, що студенти погасять заборгованість за оплату. На сьогоднішній день, заборгованість складає більше 4 мільйона,додає Володимир Гавриш.