«Комусь не було чим зайнятись»: Суспільне з’ясувало, через чий знак сталась потрійна ДТП

11:28, 22 жов. 2019
 
«Комусь не було чим зайнятись»: Суспільне з’ясувало, через чий знак сталась потрійна ДТП

Тимчасовий дорожній знак, який в неділю ввечері валявся посеред «сарненської» траси та через який у маршрутці травмувалось троє пасажирок, у підрядній організації, – ДЕД (за нею закріплене експлуатаційне утримання), – як їхній не ідентифікували. Про це у відповіді Суспільному зазначив речник Служби автодоріг області Дмитро Леонтіюк.

Наші журналісти з’ясували, що на відрізку від Костополя до Нової Любомирки середній поточний ремонт як підрядник почала виконувати приватна фірма – «Будальянс груп». Ми зателефонували до головного інженера Сергія Попача. Він підтвердив – свій знак вони впізнали, що він робив ввечеі посеред дороги – не розуміють.

– Це наші тимчасові знаки, ми ставимо їх, коли виконуємо фрезерування. Таких знаків було два, ми їх поставили далеко на узбіччі та приклали, вони не могли впасти на дорогу аж ніяк. Знаків було два: одного взагалі ми не знайшли, а другий – це той, через який сталась ДТП. Чи їх хотіли вкрасти, як це буває дуже часто, чи просто хтось приклав туди руку і комусь не було чим зайнятись – я не знаю. Чи хтось злий був, що грибів не назбирав… Вітром знаки здути точно не могло, прокоментував Сергій Попач.

Як ми повідомляли раніше з посиланням на поліцію, через знак посеред дороги водій вантажівки екстрено загальмував, у фуру в’їхала маршрутка «Рівне-Вараш», а в неї за інерцією – легковик.

У цій ДТП травмувались троє пасажирок маршрутки: 17, 21 та 57-ми років, у них травми носа, ребер та рук.