У Рівному затримали львів’ян за вчинення квартирної крадіжки (ВІДЕО)

16:38, 21 жов. 2019
 
У Рівному затримали львів’ян за вчинення квартирної крадіжки (ВІДЕО)

Двоє затриманих – в ізоляторі тимчасового тримання. Їм повідомили про підозру у вчиненні злочину, а вчора, 20 жовтня, суд обрав запобіжний захід. Про це розповіла спеціалістка відділу комунікації поліції області Світлана Карачун. 

– До поліції 18 жовтня близько 13 години повідомила 23-річна жителька Рівного, що з її помешкання на вулиці Директорії викрали золоті вироби. Слідчо-оперативна група встановила, що невідомі проникли до квартири шляхом підбору ключа. Із оселі зловмисники викрали чотири одиниці ювелірних виробів та ноутбук. У результаті проведених розшукових заходів працівники карного розшуку Рівненського відділу встановили, що до злочину можуть бути причетні 25-ти та 32-річні мешканці Львова. Їх затримали у дворі багатоповерхівок на проспекті Миру. Чоловіки вже зібрали речі з орендованої квартири і саме сідали до таксі, щоб їхати до автовокзалу. У валізах поліцейські виявили крадені речі, а також знаряддя для скоєння злочину, розповіла спеціалістка. 

 

Жителів Львова затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомили про підозру у вчиненні крадіжки із проникненням за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України. Слідчі підготували клопотання до суду про обрання їм запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Учора, 20 жовтня, суд задовольнив його частково: старшого арештував на 60 діб із правом внесення застави в розмірі 120 тисяч гривень, а молодшому обрав цілодобовий домашній арешт. Як з’ясувалося, 32-річний львів’янин вже притягався до кримінальної відповідальності за майнові злочини, за що відбував покарання у місцях позбавлення волі.

Відповідно до санкції статті їм може загрожувати від трьох до шести років позбавлення волі. Наразі поліцейські перевіряють підозрюваних на причетність до скоєних інших злочинів.