Сальто зі штангою: рівнянин розповів про трюк, до якого готувався майже рік (ВІДЕО)

15:25, 15 жов. 2019
 
Сальто зі штангою: рівнянин розповів про трюк, до якого готувався майже рік (ВІДЕО)

Сальто зі штангою виконує 21-річний Микола Боровець з Рівного. Відео з цим трюком має майже 10 мільйонів переглядів в одній зі спільнот у фейсбуці. Це не єдиний акробатично-силовий елемент, який підкорився рівнянину. Кореспонденти Суспільного вирушили до спортзалу аби поспілкуватися з Миколою Боровцем і на власні очі побачити, як він це робить. Попередимо, що повторювати ці трюки небезпечно. 

Цей ролик, який Микола Боровець виклав в Інстаграм, отримав тисячі репостів і десятки мільйонів переглядів у соцмережах. Він розповідає, що до виконання сальто зі штангою готувався майже рік. Спочатку зробив його з гантелями, потім з гирею. Каже, трюк складний і в світі мало людей, які можуть його повторити.

На фото рівнянин Микола Боровець

Якщо взяти Ютуб, то там є п’ять відео, я був третім, і після мене ще двоє повторило. Умовно можна сказати, що це виконувало п’ять людей, це з того що я знаю. Навіть звичайне сальто може бути небезпечним. А у сальто зі штангою небезпека зростає у 10 разів. Після того, як я закинув це сальто зі штангою, кількість моїх підписників зросла. Дуже багато людей пише в інстаграмі, на електронну пошту. Багато хто хоче купити авторське право на це відео, – розповідає рівнянин Микола Боровець.

Для Суспільного Микола виконав сальто з гантелями.

Микола Боровець навчається на вчителя фізкультури. Спортом займається більше десяти років. Своє перше сальто зробив у тринадцять. Розповідає, що у тренуваннях поєднує силові вправи, акробатику та вправи на баланс.

Завжди займався сам, суміщав різні види спорту: акробатику, тренування в тренажерному залі, кросфіт, виконував циркові трюки, намагаюсь більше розвиватись в різних спортивних сферах. Переважно тренуюся три рази на тиждень. В основному качаюся, акробатиці менше приділяю часу – 15-20 хвилин. Коли хочу щось нове зробити, можу виділити півгодинки щоб попробувати щось нове, – додає Микола Боровець.

Для Суспільного Микола показав, ще кілька складних елементів, для виконання яких потрібні сила та вміння тримати баланс. Перше це ходіння на руках по біговій доріжці.

Звичайна ходьба по підлозі, чи відійти трошки в сторону, – каже Микола Боровець.

Повторювати ці трюки непідготовленим людям Микола не радить. Навіть на вигляд такий простий елемент, як зістрибування на руках з підвищення, дуже небезпечне.

За час заняття спортом Миколі вдається уникати серйозних травм. Він пояснює це тим, що береться лише за ті елементи у виконанні, яких впевнений на сто відсотків. Надалі планує розвивати можливості свого тіла і працювати над ускладненням трюків.

Ідей дуже багато, планів дуже багато, і думаю ще не одне відео стане таким же вірусним як це, – додає Микола Боровець.