Напівмарафон на Покрову: у Рівному відбувся останній цього року забіг (ВІДЕО)

17:27, 14 жов. 2019
 
Напівмарафон на Покрову: у Рівному відбувся останній цього року забіг (ВІДЕО)

Останній у цьому році забіг організував Rivne Running Club сьогодні. Його назва - Напівмарафон на Покрову. Учасники – а їх зареєструвалося орієнтовно дві сотні – самі обирали, яку відстань вони готові подолати, – 2,1 кілометри чи 21,1 кілометри.

Опів на 10 годину, алея біля Пагорбу слави у Рівному. Тут готуються до забігу під назвою Pokrova Half Marathon. Пробігти можна дистанцію 2,1 кілометри або 21,1 кілометри. Під час марафону на вулицях, де бігтимуть учасники, частково обмежили рух. Менший кілометраж обрав сьогодні 73-річний Петро Сидорчук.

На фото учасник забігу Петро Сидорчук

– Я сам вчитель з фізкультури, заставлять мене вже не треба. Я виступав на чемпіонаті України з поліатлону. Я – 12-кратний чемпіон України. Так. стрільба, підтягування... А тут для підтримки духу, з ветеранами зустрітися.

Чи багато ветеранів таких, як ви? (запитує журналістка)

Ну не знаю, трохи є. Ну є 60 років, є один на місяць старший за мене, – каже учасник забігу Петро Сидорчук.

На покровський напівмарафон зареєструвалися орієнтовно 200 учасників, кожен робив внесок – 250 гривень на організацію забігу. Першими стартують ті, хто планує подужати дистанцію 21,1 кілометри.

За словами організатора Сергія Ющишина, цьогоріч це останній забіг клубу.

На фото президент Rivne Running Club Сергій Ющишин

– Є велика підтримка все-таки у людей, які бігають у Рівному, але вона не достатня. Треба, щоб більше людей підтримувало, спонсорів, партнерів, тоді і організаторам це буде цікавіше організовувати. Ми ніколи цим не заробляли, але ми хочемо відчувати підтримку людей, щоб дійсно багато цікавилося бігом. Прикладом таким є голосування за громадський бюджет. Ми подали наші два проєкти, і два наші проєки провалилися, тому що дуже мало голосів. Ми, відповідно, робимо висновок, що це не дуже потрібно для людей, – розповідає президент Rivne Running Club Сергій Ющишин.

Усі учасники, які долають дистанцію, отримують на фініші металеву медаль від Rivne Running Club. Переможцям та призерам змагань приготували кубки і подарунки від партнерів забігу.

На фото учасниця забігу Ольга Татаренко

– Неважко було, бо невелика дистанція, дуже чудова погода, бігти – насолоджуватися, таке листя, дерева надворі, люди піднесені. Такі забігі потрібні і для мене це цікаво, я просто підтримую цей рух, – розповідає учасниця забігу Ольга Татаренко.

Наступний забіг "Rivne Running Club" планує наприкінці липня 2020 року.