Північну об’їзну навколо Рівного будуватиме Гомельський дорожньо-будівельний трест №2

16:50, 11 жов. 2019
 
Північну об’їзну навколо Рівного будуватиме Гомельський дорожньо-будівельний трест №2

Гомельський дорожньо-будівельний трест №2 і Служба автомобільних доріг Рівненщини підписали договір про початок будівництва першої черги північної об’їзної.

На цю зустріч представників ЗМІ не запрошували, інформацію нам надав речник Служби автодоріг Рівненщини Дмитро Леонтіюк. Очікувана вартість, відповідно до тендеру, 822 з половиною мільйони гривень.

На фото голова ОДА Віталій Коваль

- Ті гроші, які держбюджет вкладе зараз в будівництво північного обходу Рівне, дадуть синергетичний ефект для області, і суміжні галузі однозначно матимуть додатковий збут, і валовий регіональний продукт області збільшиться в наступному році, це точно. Плюс це великий екологічний ефект для міста Рівного, тому що автомобілі підуть в обхід, і для всієї економіки в цілому району, - повідомив голова ОДА Віталій Коваль.

Саме білоруський підрядник наприкінці вересня виграв тендерні торги, запропонувавши на 76 мільйонів менше. Вони будуватимуть об’їзну Рівного - від автодороги державного значення Городище – Рівне – Старокостянтинів до автодороги державного значення Ходоси – Кустин. Її довжина - 14 кілометрів.

На фото генеральний директор ДСТ №2 (Білорусь) Олександр Петренко

- Сюди приїдуть основні спеціалісти, які будуть працювати на імпортній техніці на заводах. Крім цього ми плануємо залучити місцеві сили і працівників - будуть створені додаткові робочі місця, - розповів генеральний директор ДСТ №2 (Білорусь) Олександр Петренко.

За словами речника Служби автодоріг Рівненщини Дмитра Леонтіюка, у планах - збудувати розв’язку біля села Малий Житин, нову ділянку дороги протяжністю 6 кілометрів до села Хотин і ремонт 4-кілометрової ділянки до Рівнеазоту. Розпочати роботи над північною об’їзною планують цьогоріч. Вона, як розповідає речник Служби автодоріг Рівненщини, повинна розвантажити Рівне від транзитного транспорту.

- Планується введення його в експлуатацію в 2022 році. Цей проєкт дасть можливість розвантажити місто Рівне від потоку автомобілів, які йдуть з Києва по автомобільній дорозі "Київ-Чоп" і, в свою чергу, будуть спрямовуватися на автомобільну дорогу Н-22 в напрямку Волині, - пояснив начальник Служби автодоріг Рівненщини Петро Удовиченко.

 

На фото начальник Служби автодоріг Рівненщини Петро Удовиченко