Нетверезий лаборант тричі намагався зробити рентген семирічній дитині (ВІДЕО)

16:47, 9 жов. 2019
 
Нетверезий лаборант тричі намагався зробити рентген семирічній дитині (ВІДЕО)

До того ж, робив знімок ноги замість голови, якою вдарився хлопець. Такий випадок трапився у Радивилівській районній лікарні. У закладі кажуть, що лаборант не оцінив свій стан, а сам чоловік хоче перепросити в матері за таку поведінку.


На головному фото - кадр з відео, яке Марія Ткачук відзняла в рентгенткабінеті Радивилівської районної лікарні. Вона хотіла зробити рентген голови своєму синові, але запідозрила, що лаборант нетверезий. Зі слів матері, він ледве тримався на ногах:

- Він спіткався, був без халата. Він вийшов як спав, я не знаю, що він там робив, чи може там ще хтось був. У підсумку він зробив два рази знімка, виніс мені тільки одного. Потім прийшла медсестра: - Чи вже готові знімки? А він: Які? І зібрався дитину третій раз вже класти на стіл.

На фото Марія Ткачук

Семирічний Максим вдарився у школі головою об парту та почав зле себе почувати. Лікарі запідозрили у хлопчика черепно-мозкову травму. Максим пригадує: медик чомусь вирішив зробити рентген ноги.

- Я головою у школі вдарився у парту, бо перезувався на фізкультуру. В мене боліла голова, а лікар сказав робити ногу, - розповідає Максим. 

На фото Максим Ткачук

Завідувач рентгенвідділенням Микола Герасимчук пояснює: того дня у медика робочий час закінчився. І той, вочевидь, зустрів товариша:

- То десь було, ну в журналі не написано, котра година, він приїхав сам велосипедом. Бо живе він за кілометрів два звідси, от ну тут щось його вже. Він просто себе не оцінив, що він не справиться, бо в нас як щось не то, то завжди є ким підмінити.

На фото завідувач рентгенвідділенням Микола Герасимчук

Медик працює у закладі більше 25 років. Цієї суботи він відсвяткував своє 50-річчя. Тепер оформляє документи на пенсію, на яку рентгенлаборанти йдуть раніше.

- Після робочого дня трошки випив. Але викликали на роботу і я пішов на роботу. Я тверезо не оцінив ситуацію. Я хочу зустрітися з ними і перепросити їх за таке, - телефоном розповідає рентгенлаборант Володимир Довбета.

На фото заступниця в.о. генерального директора Радивилівської районної лікарні Оксана Бадиляка

Після службового розслідування керівниця планує покарати медпрацівника. Як саме - ще думає.

- Це дуже хороший наш працівник, який задовільно, хороше несе свою службу. Чому так сталося - після проведення всіх наших внутрішньолікарняних пояснень, тоді інформацію зможу надати, - обіцяє заступниця в.о. генерального директора Радивилівської районної лікарні Оксана Бадиляка.

Зрештою струсу в дитини не виявили, лише вірусну інфекцію. Але жінка після згаданого випадку не поспішає до лікарні.