У Рівному виявили застреленого поліцейського (ОНОВЛЕНО)

8:46, 9 жов. 2019
 
У Рівному виявили застреленого поліцейського (ОНОВЛЕНО)

Сьогодні о 03.40 34-річного інспектора-чергового чергової частини Рівненського відділу поліції знайдено мертвим із вогнепальним пораненням голови.

Про це повідомив речник Нацполіції області Антон Крук, який додав, що детальніше за годину про це розповість заступник начальника Нацполіції області Олександр Панасюк. За наданою інформацією, колеги інспектора почули звук, який пролунав із недіючої кімнати для затриманих осіб відділу поліції. Вони виявили чергового без ознак життя.

За попередніми даними, поліцейський покінчив життя самогубством, здійснивши постріл із табельної зброї. Мотиви скоєного з’ясовують. За вказаним фактом розпочато досудове розслідування та службове розслідування працівниками внутрішньої безпеки та відділу інспекції особового складу.

Правоохоронець в органах внутрішніх справ пропрацював 13 років, на займаній посаді – майже три. У чоловіка лишилася дружина та двоє малолітніх дітей.

-------------------

12.25

На фото заступник начальника ГУНП області Олександр Панасюк

За словами заступника начальника ГУНП області Олександра Панасюка, 33-річний чоловік вистрілив собі у праву скроню, на місці знайшли одну кулю і одну гільзу.  Як повідомив Олександр Панасюк, за психологічними тестами до самогубства чоловік схильним не був. 

- Попередньо кваліфіковано по статті 115, частина 1, як самогубство. Це сталося в підсобному приміщенні чергової частини там, де відпочиває або проводить деякий час добовий наряд. Він був у нормальному стані, про це свідчить також інспектор, який чергував у цей час. Це стандартні версії: побутові конфлікти в сім’ї звичайно могли бути, якась фінансова залежність від когось або кредитозалежність, досліджуються технічні засоби, які були при ньому - це мобільні телефони, це індивідуальні комп’ютери. Під час добового чергування або напередодні фактично ніяких конфліктних ситуацій у нього не було ні з колегами... Принаймні цими даними ми на даний час не володіємо. Як людина він позитивний, усміхнений і, скажемо так, неважкий у спілкуванні, - розповів він.

-------------------

12.55

На фото начальник Рівненського відділу Нацполіції Василь Зелінський

Зараз тіло знаходиться на судмедекспертизі в морзі. Правоохоронці проводять слідчі дії. Посмертної записки чоловік не лишив. Працював у черговій частині з 2016 року, до цього служив у Державній службі охорони та відділі карного розшуку, мав звання старшого лейтенанта.

- Будь-яких ознак, що його щось турбує в життєвому відношенні, побутовому чи службовому таких не було явних. Повідомив для мами, для родини і дружини про те, що сталося. Ми поспілкувалися про умови, що, можливо, його щось турбувало. На побутовому ґрунті в них проблем якби не було, тобто, він не озвучував якихось стурбованих речей, які б його турбували і родину в цілому турбували, - розповів керівник чоловіка, начальник Рівненського відділу Нацполіції Василь Зелінський.