Норвежці вчитимуть рівнян як робити місто кращим

12:49, 8 жов. 2019
 
Норвежці вчитимуть рівнян як робити місто кращим

Водовідведення, розробка генерального плану міста та організація громадського простору – ці питання обговорять гості із Осло з представниками влади Рівного, місцевими фахівцями і бізнесом. Зустріч із норвежцями у Майстерні міста в рамках спільного проєкту відбулася сьогодні, 8 жовтня.

До обласного центру завітала делегація представників посольства Королівства Норвегії та професори із університету урбаністики в Осло. За словами начальника міського управління стратегії та інвестицій Сергія Гемберга, гості приїхали за свої кошти, а з міського бюджету витратили гроші лише на організацію сьогоднішньої конференції. Вона, як сподівається Сергій Гемберг, покладе початок співпраці між Осло і Рівним завдля впровадження сучасних підходів до розвитку міста.

На фото начальник управління стратегії Рівного Сергій Гемберг

Це послідовна дія після того, коли нас запрошували в Осло, ми познайомилися із цими людьми на офіційній зустрічі і ми запропонували провести подібний захід, щоб посилити нашу співпрацю в Рівному. Посилити співпрацю в проектній діяльності, посилити співпрацю в грантах, Норвегія дуже багато грантів виділяє на співпрацю. І цими грантами користується багато міст. Зараз така починається комунікація, яка б переросла в робочий процес. Подальші заходи ми будемо максимально обмежуватися. Не витрачати бюджетні кошти, а залучати гранти і залучати інвестиції для того, щоб проводити подальші заходи, – прокоментував начальник управління стратегії Рівного Сергій Гемберг.

На фото голова Норвезько-Української торгової палати Амунд Миклебаст

Це практичний форум, і головне питання цього форуму – як місцеві жителі можуть керувати та брати участь у прийнятті рішень, щоб у місті стало краще, щоб вони впливали на процеси у місті, в регіоні, в області, в країні. Я був у Рівному тричі упродовж декількох років і я бачу прогрес, я бачу розвиток, – сказав голова Норвезько-Української торгової палати Амунд Миклебаст.