Рівнерада засудила реалізацію так званої "формули Штайнмайєра" (ФОТО) (ОНОВЛЕНО)

10:36, 4 жов. 2019
 
Рівнерада засудила реалізацію так званої

Рівнерада зібралась на позачергове засідання, на якому, ймовірно, приймуть звернення до влади держави щодо так званої "формули Штайнмайєра". Кворум, на відміну від вчорашнього засідання обласної ради, у міськраді зібрався – це 27 депутатів. 

Звернень є два, одне – від "Свободи", друге – від "ЄС". Крім того, депутат Олег Карпяк вніс пропозицію на четвер запросити представника президентської сили, аби він пояснив нюанси. 

Наразі голови фракцій пішли до нарадчої кімнати, аби узгодити текст. Перерва – орієнтовно 10 хвилин. 

Читайте також по темі:  Сесія неправомочна: облрада не змогла зібратись на розгляд питання «формули Штайнмайєра» 

Хто був, а хто ні: список депутатів, через яких не зібралась обласна рада

Крім так званої "формули Штайнмайєра", депутати розглядають кілька звернень щодо недопущення швидкого відкриття ринку земель в Україні та продовжити мораторій на продаж землі с/г призначення. 

 

________

11:29

У підсумку звернення по "формулі Штайнмайєра" прийняли одноголосно. Його узгоджений фракціями текст не зачитували, тож про його зміст ми повідомимо згодом. Наразі попередньо відомо, що міські депутати просять обранців Верховної Ради не допустити прийняття нового закону про особливий статус Донбасу та не допустити узаконення проведення виборів на тимчасово окупованих територіях. Міські обранці вважають це неприхованою здачею національних інтересів та початком капітуляції України у російсько-українській землі.  

На фото – остаточний варіант звернення, яке прийняла Рівнерада