Сесія неправомочна: облрада не змогла зібратись на розгляд питання «формули Штайнмайєра» (ОНОВЛЕНО)

10:25, 3 жов. 2019
 
Сесія неправомочна: облрада не змогла зібратись на розгляд питання «формули Штайнмайєра» (ОНОВЛЕНО)

Рівненська обласна рада не змогла зібрати кворум для проведення позачергової сесії, на якій мали висловити свою позицію щодо схваленої українською стороною так званої «формули Штайнмайєра», яка передбачає вибори на окупованих територіях. Зареєструвалось у залі 22 обранця при необхідному мінімумі у 33 чоловіка (згодом підійшло ще два депутата, відтак кількість зареєстрованих стала 24).



Після цього голова облради Олександр Данильчук запропонував:

– Сьогодні-завтра в нас буде великий форум в Житомирі, буде два президента, і ми їдем на форум, я від’їжджаю зараз прямо. В понеділок зібратись всім головам фракцій і тоді подумати, коли ми проведем позачергову сесію,сказав пан Данильчук.

Після цього представник «Національного корпусу» Ігор Сухий висловив обурення тим, що депутати не зібрались. «Ви що, людей смішите, ви жартуєте? Вам 14-й рік повторити, чи що?», – сказав він з трибуни.

«Ви нас не лякайте»,апелював голова облради.

Депутат-свободівець Володимир Валявка також додав, що якщо така дисципліна в депутатів ради буде і надалі, це буде підставою звернутись до президента щодо її розпуску.

Інформація доповнюється…

________

10:30

У підсумку заступник голови облради Олексій Бучинський сказав, що у понеділок на 11 годину зберуться керівники фракцій та напрацюють варіант звернення до керівництва держави.

Також додамо, що вчора обласні ради сусідніх областей, – Львівської та Тернопільської, – ухвалили офіційні звернення до керівництва держави, де висловили незгоду із запровадженням так званої "формули Штайнмайєра" на окупованій частині Донбасу та відведення ЗСУ в окремих ділянках на передовій.

Читайте також по темі: Хто був, а хто ні: список депутатів, через яких не зібралась обласна рада

Також стало відомо, що завтра, 4 жовтня на позачергове засідання з цього питання на позачергову сесію збирається Рівненська міська рада.

 

Репортаж Суспільного про сьогоднішні події в облраді та біля неї: