У Рівному проходить акція «Ні капітуляції» (ФОТО)

19:20, 2 жов. 2019
 
У Рівному проходить акція «Ні капітуляції» (ФОТО)

У Рівному на майдані Незалежності люди збираються на мітинг під назвою «Ні капітуляції».

Таким чином його учасники хочуть показати невдоволення вчорашньою заявою президента, який озвучив, що Україна погодилась із текстом так званої «формули Штайнмайєра», яка передбачає проведення виборів на окупованих територіях під наглядом ОБСЄ, але передувати цьому має виведення російських військ, доступ медіа та спостерігачів до процесу і проведення цих виборів за українськими законами. Наразі акція відбувається і у Києві на майдані Незалежності та в частині інших міст.

У Рівному її зініціював через Фейсбук місцевий підприємець та волонтер Олександр Гребенюк. У описі події йдеться: «Ми не вивчали формулу Штайнмаєра у ВУЗах, і не хочемо, аби про неї чули наші діти. Влада то не Божа Благодать, а представлення інтересів людей».

Наразі, за інформацією кореспондента Суспільного з місця події, на майдані є понад півсотні людей, їх кількість незначно, але зростає.

Люди збирають підписи під зверненням до президента. 

Нагадаємо, завтра відбудеться позачергова сесія облради, на якій депутати мають визначитись, підтримують вони чи ні такий крок України.