Масове отруєння в Березному: хворі поступово одужують, у магазині провини не бачать

13:41, 1 жов. 2019
 
Масове отруєння в Березному: хворі поступово одужують, у магазині провини не бачать

Стан хворих, яких з діагнозом отруєння госпіталізували до Березнівської райлікарні, близький до задовільного. Про це журналістам Суспільного повідомив головний лікар медзакладу Василь Піддубний. Зі слів завідувача епідвідділу обласного лабораторного центру Віктора Мороза, причиною масового отруєння людей у Березному могла бути сальмонела.

 
Нагадаємо, що перше повідомлення про харчове отруєння фахівці лабораторного центру отримали ще 26 вересня. Всі хворі повідомили спеціалістам лабораторного центру, що напередодні вживали кондитерські вироби, які придбали у магазині "Калач". Нині у райлікарні перебуває 10 хворих.
 
– В даному випадку загроз ніяких немає. Успішне лікування. Хворі – близькі до задовільного стану. Тільки обмежені в тому, що вони є носіями і мусять бути до завершення курсу лікування та до припинення носійства. Тоді вони будуть виписані, – розповів головний лікар Березнівської райлікарні Василь Піддубний.
 
Магазин “Калач” належить до Березнівського комбінату громадського харчування районного споживчого товариства. Його керівниця Галина Кравчук телефоном повідомила, що не пов’язує отруєння людей з вживанням продукції з магазину.
 
– Я вважаю, що в будь-якій ситуації не можна просто звинувачувати безпідставно. Якщо будуть аналізи і від нас справді це пішло, то, звичайно, тоді можна звинувачувати і все. Ми ж не проти, щоб розібратися в ситуації. Я навіть сама своїх усіх людей відправила у незалежну лабораторію. Бо я сама зацікавлена. Ми дуже давно працюємо. У нас цех. Ми не робимо продукції багато. В основному у нас булочні вироби, там немає особливо чим травитися,сказала директорка Березнівського комбінату громадського харчування Галина Кравчук.