У Рівному планують врешті розпочати реконструкцію парку біля ПДМ (ВІДЕО)

18:52, 30 вер. 2019
 
У Рівному планують врешті розпочати реконструкцію парку біля ПДМ (ВІДЕО)

Про це Суспільному повідомив міський голова Володимир Хомко. У 2016 та 2017 роках три проєкти з реконструкції ПДМу виграли фінансування з Громадського бюджету. Але роботи тоді так і не розпочали.

Пан Олександр каже: полюбляє гуляти із онукою Вікою в парку на Грабнику, хоч він вже не той, яким був 30 років тому.
 
 
– Стан дуже запущений. Тут років 30 ніхто нічого не робив. Казали, що його мали щось робити, навіть якийсь план було складено. Але так ніхто нічого не робить, все запущено, закинуто,розповів відвідувач парку Олександр.
 
Реконструкцію парку передбачали три проєкти Громадського бюджету. Перші з них виграли фінансування з міського бюджету три роки тому. Роботи не розпочинали, адже ця ділянка не належала місту. Парк тим часом продовжував руйнуватися, розповідає одна із авторок проєктів Оксана Майборода.
 
Архітектори майстерні "Мост" підготували проєктну документацію для експертизи минулої осені. Торік передбачені на реконструкцію кошти перекинули на інші проєкти, пояснював тоді керівник управління культури Тарас Максименко. А голова координаційного комітету Громадського бюджету Сергій Паладійчук обіцяв, що навесні 2019-го гроші будуть.
 
 
– Щоб буквально, як тільки кошти будуть виділені в лютому місяці, будуть розподілятися в лютому, можливо, на початку березня, щоб ми на початку квітня почали все реалізовувати,казав минулого року голова координаційного комітету Громадського бюджету Сергій Паладійчук.
 
Два мільйони гривень на реконструкцію передбачили лише влітку. За них мають відновити частину зеленої зони, переважно біля центральної алеї. Досі ремонт не розпочинали через коригування проекту у зв’язку зі змінами цін та експертизу, а також земляні роботи.
 
На фото міський голова Рівного Володимир Хомко
 
– Ми не могли нічого робити, бо треба було замінити теплотрасу. Ми знайшли на це кошти. Бо інакше довелося б реалізувати проект, а потім все ламати, щоб змінити теплотрасу. Зараз завершуємо ремонт теплотраси і потім можна буде розпочати втілювати проект, сказав міський голова Рівного Володимир Хомко.
 
До затримки з такої причини пані Оксана ставиться схвально. Згідно з розробленим майстернею "Мост" проєктом, у парку мають встановити освітлення і демонтувати частину старих бетонних конструкцій. Тут облаштують пандус, а далі – зроблять спортивний і дитячий майданчики.
 
 
– Буде поремонтована підпірна стінка на основній алеї, яка місцями зруйнувалася і впала. Також буде передбачено водовідведення і поремонтовані сходи, які від потоку води постраждали цього літа. З них буде передбачена можливість стоку води в лоток, щоб вода не руйнувала саму алею, як це відбувалося до того, до ремонту,говорить авторка проекту Громадського бюджету Оксана Майборода.