Рівненщина отримала індійську вакцину "Пентаксим" для немовлят з двох місяців

14:26, 30 вер. 2019
 
Рівненщина отримала індійську вакцину

10 тисяч 700 доз комплексної вакцини "Пентаксим" проти дифтерії, правця та ще трьох недуг надійшли на Рівненщину минулого тижня. Як повідомила Суспільному головна спеціалістка обласного управління охорони здоров’я Людмила Яценя, вакцина проти такого переліку хвороб в область надійшла вперше. Вона призначена для немовлят з двох місяців. Вакцина індійського виробництва, придбана за кошти державного бюджету. Для жителів Рівненщини вона є безкоштовною. Зі слів Людмили Яцені, медпрепарат уже розподілили між центрами первинної меддопомоги в районах.

На фото головна спеціалістка обласного управління охорони здоров’я Людмила Яценя
 
– Вона проти дифтерії, правця, кашлюка, хіб-інфекції та гепатиту В. Ми отримали 10 тисяч 700 доз вакцини. Якщо це для новонароджених, то рахуйте: в рік у нас народжується 16 500 дітей, то от порахуйте, на скількох це. Пента-вакцина у нас була, але інший склад. Тут проти дифтерії, правця, кашлюка, хіб-інфекції та гепатиту В. Такої в нас не було. В нас була дифтерія, правець, кашлюк, поліомієліт, а це зовсім інший склад. Можливо, ця буде навіть ліпша, розповіла Людмила Яценя.
 
Щодо вакцини від грипу, то, як повідомила Людмила Яценя, на Рівненщині її ще немає, проте в Україну вона вже надійшла. Наразі медпрепарат на дослідженні. Зі слів Людмили Яцені, це вакцини французького та корейського виробництв.