Безготівковий розрахунок у тролейбусах буде, але не з 1-го жовтня

11:27, 30 вер. 2019
 
Безготівковий розрахунок у тролейбусах буде, але не з 1-го жовтня

Розрахуватись банківською картою або смартфоном через QR-код у тролейбусах Рівного можна буде, але не з 1-го жовтня. Таке уточнення щодо початку реалізації пілотного проекту Суспільному повідомив начальник управління стратегічного розвитку та інвестицій Сергій Гемберг. Нагадаємо, Рівненський міськвиконком затвердив «Запровадити в м. Рівне пілотний проєкт «Впровадження функціоналу безготівкової оплати проїзду у громадському транспорті м. Рівного» (пілотний проєкт) з 1 жовтня 2019р.».

За словами Сергія Гемберга, це не означає, що безпосередньо розраховуватись без готівкою можна буде з 1-го числа. Зараз, за словами посадовця, спеціалісти налагоджують сервери, паралельно триває робота над юридичними моментами. Конкретної дати, коли кондуктори вийдуть на маршрути з валідаторами – поки що немає, однак це має відбутись найближчим часом.

Нагадаємо, пілотний проєкт реалізує міська влада в рамках співпраці «Рівнеелектроавтотрансу» з "Візою". Для міста надали 20 валідаторів, через які пасажири зможуть розраховуватись карткою через чи зі смартфона через QR-код. Після півроку експерименту місто має зрозуміти, чи потрібен рівнянам електронний квиток.

Зазначимо, що готівковий розрахунок не відміняється.