Ідуть "у наступ": на військовому полігоні розпочались навчання "Козацька воля" (ВІДЕО)

16:52, 27 вер. 2019
 
Ідуть

Чотири тисячі військовозобов’язаних оперативного резерву другої черги вперше разом наступали на ворожі позиції. В рамках загальноукраїнських навчань "Козацька воля" на Рівненському військовому полігоні дві бригади резервістів демонстрували, чого навчилися за місяць зборів. Друга черга – це люди, більшість яких раніше в армії не були, але захищатимуть нас у разі військової агресії ворога.

 
Відучора на Рівненському загальновійськовому полігоні тривають бригадні тактичні навчання. Сьогодні тут резервісти намагаються захопити ворожі позиції.
 
Резервісти другої черги – це військовозобов’язані, які раніше переважно не служили у війську і не воювали. Спершу їх вчили просто стріляти, а згодом – оборонятися та, зрештою – наступати. Збори тривали протягом місяця. З резервістами працювали інструктори, які пройшли підготовку за стандартами НАТО в рамках програми "Орбітал". Учасники навчань, з якими ми спілкувалися, вражені сучасним станом війська.
 
На фото резервіст з міста Луцьк Анатолій Бацман
 
– Як самоходки стріляють, "Гвоздики", "Акації". Це вражаюче, коли валиш знімати відео, а земля здригається і зазняти удар неможливо. Ворушиться, удари, вибухи. Цікаво було ознайомитися з полігоном, адже я тут перший раз в резерві. В нас були індивідуальні заняття, стрільби. Особовий склад, який в армії не служив, перший раз в руках автомата тримав, присягу приймав,розповів резервіст з міста Луцьк Анатолій Бацман.
 
Учасники бригадних тактичних навчань відпрацьовують завдання в рамках загальноукраїнської “Козацької волі-2019”. Загалом у цих навчаннях беруть участь десять тисяч військовослужбовців з різних родів військ – піхоти, авіації та флоту.
 
На фото керівник пресцентру ОК "Захід" Анатолій Прошин
 
– В масштабі України проходять зараз стратегічні командно-штабні навчання "Козацька воля-2019". Один з елементів цих навчань відбувається тут, на Рівненському загальновійськовому полігоні, де бере участь корпус резерва,каже керівник пресцентру ОК "Захід" Анатолій Прошин.
 
 
Навчання розпочалися учора зранку та продовжувалися вночі. У четвер надвечір на полігоні розпочалася злива, учасники навчань переправлялися через водойму в екстремальних умовах.
 
На фото командир корпусу резерву Володимир Миронюк
 
– Особовий склад витримав ці умови і виконав поставлені завдання. Оцінку можна дати таку, що бригада оперативного резерву другої черги підготовлені не гірше, ніж бойові бригади. Тобто, оперативний резерв готовий виконати поставлені завдання, сказав командир корпусу резерву Володимир Миронюк.
 
Завтра заплановано провести урочисте підбиття підсумків навчання, після чого військовозобов’язані повернуться до своїх домівок.