Експоліцейського, який вчинив на Волині смертельну ДТП, суд у Рівному залишив під вартою (ВІДЕО)

18:21, 25 вер. 2019
 
Експоліцейського, який вчинив на Волині смертельну ДТП, суд у Рівному залишив під вартою (ВІДЕО)

Чи звільняти з-під варти обвинуваченого у скоєнні смертельної ДТП колишнього очільника карного розшуку Волині, вирішував Рівненський апеляційний суд. Геннадія Єпіфановича обвинувачують у зіткненні з таксі та маршруткою, від чого загинули двоє осіб. Адвокат чоловіка вважає, що слід випустити його з-під варти і нарікає на процесуальні порушення судом першої інстанції. Скаргу розглядали у Рівному через нестачу суддів у Волинському апеляційному суді, пояснила працівниця прес-служби Рівненського апеляційного суду Мирослава Євчук.

 
Рівненський апеляційний суд розглядає скаргу адвоката Анатолія Бакаєвича на можливу некомпетентність Ківерцівського районного суду. Він захищає обвинуваченого у скоєнні смертельної ДТП Геннадія Єпіфановича. В режимі відеоконференції їх вмикають із Луцька. Пан Анатолій оскаржує продовження утримання під вартою. Адвоката погано чути, його доповнює інший захисник.
 
На фото адвокат Олександр Тарасенко
 
– Я вважаю, що суддя Костюкевич розподілив дане кримінальне провадження самостійно, без рішення автоматизованою системою. Аркуш сьомий справи, де вказано, що він призначає судове засідання на 20.08.19 року, що, виходить, було проведено до відповідного розподілу автоматизованою системою,каже адвокат Геннадія Єпіфановича Олександр Тарасенко.
 
Смертельна ДТП за участю Геннадія Єпіфановича трапилася 21 лютого о восьмій вечора неподалік Луцька. Згідно з версією слідства, автомобіль "Мерседес", яким кермував колишній правоохоронець, зіткнувся з "Шевроле-Авео" та автобусом "Богдан". Внаслідок цього 44-річний водій таксі та 32-річна пасажирка загинули на місці, 9-ти річна дівчинка потрапила до реанімації.
 
На фото батько загиблої Ярослав Дричик
 
– Ми живемо біля Луцька недалеко, село Небіжка. Вона поверталася, забрала свою дочку старшу, Христинку, і вони поверталися на таксі додому після роботи. І оця вся трагедія сталася біля села Дачного. Вони зупинилися зробити маневр наліво, там перехрестя таке. Внучка через місяць часу згадала: вона лежала в реанімації, потім ще місяць, і вона мені пригадала: "Ми стояли і я повернулася, назустріч нам їхало маршрутне таксі, автобус з Ківерців, а я інтуїтивно повернулася назад і побачила, що на нас їде з шаленою швидкістю "Мерседес",розповів батько загиблої Софії Швець Ярослав Дричик.
 
Зі слів начальника слідчого управління Нацполіції Волині Юрія Угланова, Геннадій Єпіфанович був у стані алкогольного сп’яніння. Водія затримали, відтоді він перебуває в ізоляторі. Прокурор каже: внесе до суду клопотання про продовження запобіжного заходу. Пояснює: є ризики впливу на свідків. Проте документів про це на прохання суддів не надає.
 
На фото прокурор Олександр Ліпко
 
– Може незаконно впливати на свідків, на потерпілих, експертів. Йому загрожує покарання до десяти років позбавлення волі і позбавлення права керувати транспортним засобом. Враховуючи відповідну міру покарання, яка загрожує, він, на думку обвинувачення, може переховуватися від суду,сказав прокурор Олександр Ліпко.
 
На фото представниця потерпілої Ірина Кононенко
– Взагалі чинився тиск? (запитує жінку суддя Олег Полюхович)
 
– Взагалі не чинився, але моя довірителька Мірошникова Наталія Володимирівна, також її неповнолітня дочка, вони бояться, бо якщо він таке вчинив у алкогольному стані, вони бояться, що він без ізоляції від суспільства буде впливати,каже представниця потерпілої Наталії Мірошникової Ірина Кононенко.
 
Натомість обвинувачений просить відпустити його під домашній арешт. Каже: перебуватиме за місцем реєстрації – з дружиною та трьома дітьми в Ківерцях.
 
На фото обвинувачений Геннадій Єпіфанович
 
– Я колишній працівник правоохоронного органу і у зв’язку з цим я, на думку прокурора, маю можливість впливати, викрадати, пошкоджувати. Враховуючи те, що я стільки років прослужив, я розумію, що будь-які мої протиправні дії погіршать моє становище,говорить обвинувачений Геннадій Єпіфанович.
 
На фото суддя Рівненського апеляційного суду Святослав Гладкий
 
– Колегія суддів ухвалила: ухвалу Ківерцівського районного суду від 2-го серпня 2019-го року про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою обвинуваченому Єпіфановичу Геннадію залишити без змін, апеляційну скаргу адвоката Бакаєвича - без задоволення,зачитав суддя Рівненського апеляційного суду Святослав Гладкий.
 
Прийнятий запобіжний захід діятиме до 30-го вересня. Зазначимо, що оскаржували у суді рішення від 2-го серпня.