Кандидати на голову: якими РДА Рівненщини хочуть керувати найбільше та найменше

15:18, 25 вер. 2019
 
Кандидати на голову: якими РДА Рівненщини хочуть керувати найбільше та найменше

На Рівненщині триває збір анкет від кандидатів, які виявили бажання стати головами районних держадміністрацій. Свої резюме вони подають на сайт «LIFT». На сторінці голови Рівненської ОДА Віталія Коваля сьогодні з’явилась інформація, що найпопулярнішими за кількістю анкет районами нині є Рівненський, Здолбунівський та Дубенський. На останніх позиціях Радивилівський, Демидівський та Володимирецький райони. Загалом станом на сьогодні є 182 заявки.


Діаграма зі сторінки голови ОДА Віталія Коваля

Радник голови ОДА Олександр Поліщук, який відповідає за зв’язки зі ЗМІ, пояснив Суспільному, що діаграма на сторінці складена у відсотковому, а не кількісному співвідношенні, бо у цьому випадку кількість заявок не означає кількість кандидатів.

– Коли людина відправляє своє резюме, то є можливість обрати одразу кілька районів. Тому цифра наразі формується у відсотках, адже одна людина може натиснути і вибрати, приміром, декілька районів. Наразі можу сказати, що лідером серед районів по кількості заявок є Рівненський – 82. Найменше поки що виявили бажання у Демидівський і Радивилівський – там по 11 заявок,сказав радник голови.

Олександр Поліщук також зазначив, що немає кінцевого терміну проєкт не має: «Доки люди подають – доти буде відкрито прийом заявок».

Як ми повідомляли раніше, претендентів на посади чекають психологічні тести, тести на знання законів, перевірка Службою безпеки України, а також на детекторі брехні.

Нагадаємо, після звільнення президентом Володимиром Зеленським голів РДА, яких призначав ще Петро Порошенко, усі 16 районів Рівненщини залишаються без керівників і обов’язки голів там виконують заступники.