Рівнянин показав, як вшановують військових армії УНР у Польщі та закликав робити подібне в Україні (ФОТО)

16:04, 24 вер. 2019
 
Рівнянин показав, як вшановують військових армії УНР у Польщі та закликав робити подібне в Україні (ФОТО)

Вшановувати військових армії УНР, як це роблять у сусідній Польщі, закликає українців керівник "Культурно-освітнього центру імені Марка Безручка", рівнянин Сергій Поровчук.

Розповідає, нещодавно він був учасником акції "Полум’я братерства", яку вперше проводили спільно українські пластуни та польські харцери. Вони на могилах воїнів УНР, які поховані на православному кладовищі у Варшаві, запалили свічки. Відбулися подібні вшанування у двадцяти містах Польщі.

На переконання Сергія Поровчука, сучасні українці мало знають про воїнів УНР, які разом з поляками протистояли більшовикам і, зокрема, про генералів-хорунжих Марка Безручка, Всеволода Змієнка, Володимира Сальського. Останній, до слова, є уродженцем Острога.

На фото Сергій Поровчук
 
Такі акції в Польщі вже відбувалися. Але ця особлива, бо вона була організована організацією харцерів і українського пласту в Польщі, і присвячена сторіччю битви під Варшавою та сторіччю битви під Замостям, де генерал Безручко спільно з польськими військами розбив армію Будьоного, – розповів керівник "Культурно-освітнього центру імені Марка Безручка" Сергій Поровчук.