У Рівному відкрили фотовиставку "Сім’я без насильства. Сhallenge"

14:06, 24 вер. 2019
 
У Рівному відкрили фотовиставку

Фотовиставку "Сім’я без насильства. Сhallenge" відкрили сьогодні на майдані Короленка у Рівному. На ній представлені роботи місцевої фотохудожниці Анни-Марії Далі. Як розповіла авторка, експозиція має привернути увагу до проблеми та наслідків жорстокого поводження з дітьми у сім’ї.

Фотовиставка є частиною мистецького соціального проєкту "Make a wish", започаткованого режисером Олександром Журавлем з Києва за підтримки Посольства США в Україні. Продовженням виставки стане прем’єра вистави. Спеціально для проєкту американський драматург Костянтин Корф написав п’єсу "Загадай бажання". За словами Олександра Журавля, у ній розкривається тема жорстокого поводження з дітьми та його наслідків. Її поставлять у театрі "Сонях" 28 вересня. А виставка фотографій на майдані Короленка діятиме до п’ятниці.

На фото фотохудожниця Анна-Марія Далі

В проєкті взяло участь 39 дітей, там мої діти, діти зі спортзалу "Будокан". Таня Климчук робила цей грим. Дітям дуже сподобалося, вони сказали, що мама їм каже, що в Америці можуть щось зробити, коли дитина поскаржиться, а в нас ніхто нічого не зробить. Діти знають, що їм ніхто не допоможе. Ми працювали в студії, діти приїжджали, знайомі акторів театру "Сонях". Ми працювали більше, ніж два тижні, – розповіла фотохудожниця Анна-Марія Далі.

На фото режисер Олександр Журавель

Даний проєкт вміщує 4 блоки: театральна постановка "Make a wish", "Сім’я без насильства. Challenge" – це виставка і психотерапевтичний блок для дітей, які пережили насилля, профілактична робота з дітьми, також для батьків, вчителів, психологів, волонтерів. Даний проєкт націлений не лише актуалізувати проблему, а й маркувати її вирішення. Тому що перша проблема – це замовчування, друга – нерозуміння того, що насильство здійснюється, – сказав режисер Олександр Журавель.