За перший день з TruCAM у Рівному зупинили вісьмох водіїв

15:08, 20 вер. 2019
 
За перший день з TruCAM у Рівному зупинили вісьмох водіїв

Патрульні поліцейські за вчорашній день, – а саме з 19-го вересня на двох в’їздах в місто почали використовувати лазерні радари, – зупинили за перевищення швидкості вісьмох кермувальників. Про це Суспільному повідомила речниця управління Оксана Юрченко.

Нагадаємо, копи із приладами TruCAM тепер мають право стояти на вулицях Дубенська та Київська, про контроль швидкості водіїв там попереджають відповідні знаки. Відповідальність настає, якщо радар зафіксує швидкість 73 і більше кілометрів на годину.

«Дозволено 50 кілометрів, плюс 20 кілометрів, згідно законодавства – настає відповідальність. Та 2 км на похибку приладу. Тобто, 73 – це вже порушення. Він його фіксує»,розповідав про роботу приладу патрульний Сергій Онищук.

Як ми розповідали вчора, від початку року рівненські патрульні оформили понад 13 тисяч постанов про перевищення швидкості. Порушення, крім двох в’їздів у місто, фіксують на трасах «Київ-Чоп», «Київ-Ковель», а також у напрямку Луцька та Сарн.

Зазначимо, що штраф є фіксованим, мінімально це 255 гривень, а якщо швидкість перевищено більше, ніж на 50 км/год, тоді штраф 510 гривень. Його, до слова, можна оплатити на місці банківською карткою через портативний термінал, який є у патрульних.