У Рівному колесо від маршрутки травмувало пішохода: подробиці інциденту (ВІДЕО)

17:58, 18 вер. 2019
 
У Рівному колесо від маршрутки травмувало пішохода: подробиці інциденту (ВІДЕО)

Рівнянку, яку вчора вдарило колесо, що відлетіло від маршрутки, медики відпустили додому. У жінки діагностували забій стегна. Цей випадок став причиною перевірки перевізника і його транспортних засобів працівниками Укртрансбезпеки. Чому несправна маршрутка вийшла на лінію спробували з’ясувати журналісти Суспільного.

Це фото з місця події, яке надіслав нам очевидець.

Учора, приблизно о 19 годині, на вулиці Гагаріна від маршрутки №51 відлетіло заднє колесо і вдарило жінку, яка стояла на зупинці. 59-річна рівнянка на камеру спілкуватися відмовилася, лише повідомила, що у неї забій стегна, почуває вона себе краще і власник маршрутки компенсував її витрати на лікування. На підприємстві, де обстежували маршрутку перед виїздом на лінію, сьогодні зранку працівники Укртрансбезпеки провели перевірку і склали 10 актів на перевізника.

На фото заступник начальника Укртрансбезпеки на Рівненщині Тарас Наконечний

– Працівники поліції спільно з нами працювали, винесли теж 9 постанов. Одну постанову винесли на механіка, який випустив ТЗ технічно несправний на лінію. Це відповідальність і механіка, який випустив на лінію несправний ТЗ і безпосередньо підприємця, який відповідає за дотримання технічного стану. В нашому випадку кожен акт розглядається окремо і виноситься або штрафна санкція або припис на усунення порушень. Ми не маємо права заборонити експлуатацію ТЗ. Навіть при виявленні технічної несправності у нас немає повноважень заборонити експлуатацію ТЗ, – каже заступник начальника Укртрансбезпеки на Рівненщині Тарас Наконечний.

Чому несправна маршрутку вийшла на лінію, ми запитали у перевізника.

 

– А чому так сталося? Транспортний засіб проходив перевірку, правда? (запитує журналістка)

Все проходив, все як має бути. Тут на це є відповідні структури, які цим займаються, все нормально. Так сталося, бо такі запчастини, – коментує телефоном перевізник Вадим Ковальчук.

Коли ми прибули на комунальне підприємство "Автобаза", механіка, який випустив на лінію маршрутку, вже не було. Начальник "Автобази" звільнився у понеділок, а виконувач обов’язків Сергій Нагорний причини ДТП із маршруткою, що проходила у них огляд, не знає.

На фото виконувач обов’язків начальника КП "Автобаза" Сергій Нагорний

– Зранку транспортний засіб був перевірений і він виїхав на лінію. А що далі з ним сталося, чому відкрутилося колесо, ну це в процесі експлуатації, цього я не можу вам сказати. Я не знаю, як водій їздив, можливо, він зловив якусь яму, можливо, отримав якісь пошкодження, – розповідає виконувач обов’язків начальника КП "Автобаза" Сергій Нагорний.

Цей перевізник виграв конкурс рік тому, раніше зауважень до нього не було, - розповів начальник міського управління транспорту і зв’язку.

На фото начальник міського управління транспорту і зв’язку Віталій Миронюк

– Цю несправність передбачити нереально. В місті Рівне при потребі більше 300 автобусів на сьогоднішній день залишилося 280. Сказати, що ми готові хоч сьогодні розірвати угоду...тільки, на жаль, немає ким замінити завтра. Ступінь вини водія або служб, які причетні до того, що практично технічно несправний автобус з’явився на лінії, буде оцінювати слідчий поліції, – каже начальник міського управління транспорту і зв’язку Віталій Миронюк.

У поліції розпочали досудове розслідування за статтею "порушення правил дорожнього руху, що спричинили тілесні ушкодження середньої тяжкості".