Наслідки скасування мораторію на купівлю-продаж землі: коментар юриста

16:34, 18 вер. 2019
 
Наслідки скасування мораторію на купівлю-продаж землі: коментар юриста

Скасування мораторію на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення призведе до збільшення звернень громадян до центрів безоплатної правової допомоги, адже на Рівненщині чимала кількість людей не оформила паї належним чином. Так вважає директор Регіонального центру безоплатної правової допомоги Василь Овдіюк.

Нагадаємо, парламентарі планують скасувати земельний мораторій до 1-го грудня. За словами Василя Овдіюка, пересічним селянам буде не просто захистити свої права і не втратити свої земельні паї.

На фото директор регіонального центру безоплатної правової допомоги в області Василь Овдіюк

Досить багато роботи по землі і зараз є. Під час одного з виїздів в одному з сіл я з’ясував, що в однієї сім’ї є девять паїв. Середня вартість паю у тому районі приблизно 7 тисяч гривень. Це 63 тисячі вони втрачали по одній простій причині, вони сказали, що для того, щоб оформити ці паї – їм потрібні кошти. Я їм пояснив, ви один раз витратите ці кошти і 63 тисячі буде отримувати не сільська рада, а ви, щороку. Тим більше, що вам потрібно буде їх оформляти, якщо буде відкритий ринок землі. Тому однозначно у нас кількість роботи зросте і до нас люди підуть, ми до цього готуємося, проводяться тренінги з нашими адвокатами, – сказав директор регіонального центру безоплатної правової допомоги в області Василь Овдіюк.