В краєзнавчому музеї відкрилась виставка, присвячена творчості Георгія Косміаді (ВІДЕО)

15:44, 18 вер. 2019
 
В краєзнавчому музеї відкрилась виставка, присвячена творчості Георгія Косміаді (ВІДЕО)

"Творчі миттєвості Георгія Косміаді". Виставка під такою відкрилася сьогодні в обласному краєзнавчому музеї. На ній представлені художні роботи митця та його учнів, створені на початку ХХ століття.

Георгій Косміаді – педагог, архітектор і художник, який жив у Рівному у 1917-1940 рр. Він викладав образотворче мистецтво у навчальних закладах міста. Художні роботи до обласного краєзнавчого музею передала донька Георгія Косміаді Надія, яка зараз теж проживає у Рівному.

На фото донька художника Надія Косміаді

Виставка для мене, це, по-перше, спогадом є, а по-друге – я дуже рада, тому що дуже важливо показати молодшим, що тоді робили, щоб вони теж почали мати бажання своє роботи, і щоб це далі жило, – розповіла донька художника Надія Косміаді.

На фото завідувачка сектору мистецтв обласного краєзнавчого музею Тетяна Міненко

– Незвичність. Коли заходите в зали, експонуються роботи Косміаді, бачите, що це не зовсім традиційно, не зовсім для сприйняття зрозуміло, можливо, не зовсім зручно, але цікаво. Коли ви споглядаєте роботи Георгія Косміаді, монотипії, можете задати собі питання: чи розумію я, що тут намальовано? А потім, коли читаєте етикетку, можете себе перевірити, чи правильно зрозуміли, що він хотів сказати, – розповіла завідувачка сектору мистецтв обласного краєзнавчого музею Тетяна Міненко.