На Рівненщині запрацював мобільний додаток "My pol": що це дає користувачам

17:57, 17 вер. 2019
 
На Рівненщині запрацював мобільний додаток

Він створений для оперативного виклику поліції та повідомлення про правопорушення. У додаток потрібно внести персональні дані користувача. При натисканні кнопки "SOS" виклик від користувача одразу надходить диспетчерам, місце знаходження користувача автоматично визначає додаток. Також у ньому можна повідомляти про правопорушення, прикріпивши фотодокази, а також оцінити роботу поліцейського, який приїхав на виклик.

На фото інспекторка-чергова ситуаційного відділу ГУНП Людмила Козлюк

– На 102, коли ми телефонуємо, потрібно розповідати, де знаходитесь, яка саме подія трапилася, це займає час. Якщо здійснити повідомлення через цей додаток, це спрощує на 40% роботу поліції. Вже всі дані висвітлюються, інформація іде прямо до диспетчера, а не через лінію "102" і диспетчер направляє працівників. Коли здійснюється виклик, виклик вони бачать тут – на лівому вікні. Є карта, тобто якщо в нас трапився виклик, відразу на карті позначається, де локація людини знаходиться, хто здійснив дане повідомлення. Також локацію можна проглянути із супутника, – розповіла інспекторка-чергова ситуаційного відділу ГУНП Людмила Козлюк.

Станом на 12 годину сьогодні правоохоронців, користуючись цим додатком, викликали двічі, в обох випадках це були хибні виклики. У поліції нагадують, що за хибний виклик як на лінію "102", так за допомогою кнопки "SOS" в мобільному додатку є адміністративна відповідальність і штраф розміром 51 гривня. Вони просять не використовувати додаток задля розваг. "My pol" працює в 17 областях України, його розробила дніпровська організація "Ноосфера" і передала в безкоштовне користування поліції.