Батька на суд не пустили: у Рівному розглянули апеляцію Бузинарського-молодшого (ВІДЕО)

18:14, 17 вер. 2019
 
Батька на суд не пустили: у Рівному розглянули апеляцію Бузинарського-молодшого (ВІДЕО)

Транспортним засобом не керував, тому ДТП 18 липня минулого року скоїв не він. Відповідно, місце ДТП не покидав та нетверезим за кермо не сідав. Апеляційну скаргу такого змісту на рішення міського суду від 28 вересня 2018 року подав Андрій Бузинарський.

Нагадаємо, тоді суддя міського суду Кристина Ореховська визнала його винним за трьома статтями: скоєння ДТП, зникнення з місця автопригоди та відмова від проходження тесту на стан сп’яніння. Сам Андрій Бузинарський на засідання апеляційного суду сьогодні не з’явився, його інтереси представляв адвокат Володимир Сокаль.

Батько Андрія – Михайло Бузинарський також хотів представляти сина у суді, однак суддя Василь Сачук йому у цьому відмовив. Михайло Бузинарський журналістам Суспільного повідомив, що підставою для апеляційної скарги є порушення законодавства у процесі розгляду справи судом першої інстанції.

На фото адвокат Володимир Сокаль
 
– Повідомлення було за 6 хвилин до того, як ДТП мало місце. Тому і стоїть питання, що ДТП не було. Доказів немає. Оскільки рішення суду прийняте про повторне керування в стані алкогольного сп’яніння, відповідно, в той період, коли не було притягнуто особу за першою частиною, то притягнення за другою закон не передбачає. Рішення суду суперечить вимогам закону, сказав адвокат Володимир Сокаль.
 
На фото суддя Василь Сачук
 
– Апеляційну скаргу задовольнити частково. Постанову Рівненського міського суду від 28 вересня 2018 року скасувати. Встановити нову ухвалу, якою визнати Бузинарського Андрія винним за частиною 1 ст. 130, ст 122, 124 Кодексу Україну про адмінправопорушення та провадження по справі закрити, оголосив суддя Василь Сачук.
 
На фото Михайло Бузинарський
 
– Не допустила його представника, тобто мене до судового засідання. Тому що я відомий фахівець в галузі права, але не маю посвідчення адвоката. Це проблема, вона характерна для всіх громадян України, це робить суд недоступним для простих громадян. Тому що адвокат коштує дуже дорого.
– Чому ваш син не з’явився до суду? (запитує журналістка)
– Мій син доросла людина, він знаходиться у відрядженні. Подав клопотання, суддя його зачитав,сказав батько Андрія Бузинарського Михало.
 
 
Суддя Василь Сачук залишив винним Андрія Бузинарського у вчиненні трьох адмінправопорушень. Однак, статтю 130-ту з частини 2-ї перекваліфікували на частину 1-шу.
 
Нагадаємо, 18 липня минулого року на вулиці Чорновола буцімто Андрій Бузинарський покинув місце ДТП. Його розшукали неподалік та привезли на місце події правоохоронці. Проходити тест на визначення стану сп’яніння Андрій Бузинарський відмовився. На нього патрульні склали три адмінматеріали: за скоєння ДТП, зникнення з місця аварії та відмову від проходження визначення стану сп’яніння. Саме цей епізод сьогодні оскаржували у суді.
 

А вже 11-го серпня 2018 року ДТП за участю Андрія Бузинарського сталася на перехресті вулиць Кобзарська-Грушевського у Рівному. Кермуючи автомобілем "Шкода", він протаранив "Дачію Логан", у якій їхало двоє людей. Пасажирці надали медичну допомогу та з діагнозом "легкі тілесні ушкодження" відпустили додому. Драгер показав 2.14 проміле алкоголю в крові Андрія Бузинарського. На нього було складено два протоколи: за скоєння аварії та кермування у нетверезому стані. За другим Андрія Бузинарського суд першої інстанції визнав винним. 
 

За фактом погроз у поліції тоді відкрили кримінальне провадження. Нагадаємо, Андрій Бузинарський є сином керівника обласного осередку партії "За життя" Михайла Бузинарського.