У 12 років – мама: історія народження ромки у Рівному (ВІДЕО)

18:45, 16 вер. 2019
 
У 12 років – мама: історія народження ромки у Рівному (ВІДЕО)

Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом статевих стосунків з 12-літньою дівчиною, яка в суботу народила дитину. Про це повідомив речник Нацполіції області Антон Крук. Як розповіла головна лікарка перинатального центру Вікторія Єнікеєва, дівчину о другій ночі в суботу доставили з рівненського сміттєзвалища. Народила вона хлопчика вагою 3 кілограми 160 грамів.

 
Мамі новонародженого – 12 років. Дитина народилася в суботу зранку в обласному перинатальному центрі. До цього наймолодшій породіллі тут було 14 років, каже заступниця головної лікарки.
 
На фото заступниця головної лікарки перинатального центру Галина Ковальова
 
– Він такий неординарний випадок. І в нашому закладі перший раз таке сталося, за мої 26 років роботи неонатологом також перший раз. Дитина народилася з вагою 3160 кілограм, зростом 47 сантиметрів. Вона має певну вроджену ваду, яка піддається корекції, і буде скорегована в майбутньому. На даний момент дитинка дообстежується, – розповіла заступниця головної лікарки перинатального центру Галина Ковальова.
 
Мати досі перебуває в перинатальному центрі. Зі слів медиків, дівчина – ромської національності. Пані Галина пояснює: родина проти того, аби їх турбували журналісти. Медпрапаратами породіллю забезпечили за рахунок закладу, памперсами і сумішами – за позабюджетний кошт, каже керівниця.
 
На фото головна лікарка перинатального центру Вікторія Єнікеєва
 
– Породілля себе почуває на сьогоднішній день так, як після пологів. В нас були вагання, яким чином розроджувати цю жінку, бо вона на обліку не перебувала, точний термін вагітності ми не знали, але візуально воно відповідало доношеній вагітності. Дуже ретельно спостерігали, чи буде дитина, яка народжується, відповідати тазу мами, але, дякувати Богу, вона народила через природні пологи,каже головна лікарка перинатального центру Вікторія Єнікеєва.
 
 
Дівчину привезли до медзакладу в суботу о другій годині ночі зі сміттєзвалища, де вона проживає. На його території журналісти Суспільного помітили декількох чоловіків, жінок та дітей. Частина з них ховається, побачивши знімальну групу. До керівника "КАТП-1728", яке опікується полігоном, не дотелефонувалися. Але поспілкувалися з охоронцем, який чергував у ніч на суботу і телефоном розповів:
 
– Її привели до мене на прохідну. Вона, ну таке: ходила, корчилася, видно, перейми брали. А так не кричала, нічого. Приїхала швидка буквально за десять хвилин. Живуть там дорослі, дітей купа. Телефони у них є, вони не знають, як викликати. Говорити українською не вміють,сказав охоронець Сергій.
 
Начальник служби у справах дітей Рівного Андрій Міщеня повідомив, що чекає офіційного звернення, аби розібратися в ситуації. Поліція відреагувала на статеві стосунки із неповнолітньою.
 
На фото керівник відділу комунікації Нацполіції області Антон Крук
 
– Після повідомлення медиків, вивчивши інформацію, слідчими було прийнято рішення про відкриття кримінального провадження. На сьогоднішній день нам деталі невідомі. Така категорія злочину буде розкрита завдяки, в першу чергу, даним, які надасть ця дівчинка. І можливо, її родичі. Слідчий не спілкувався, дівчинка після пологів, та й вона не розмовляє ні українською мовою, ні російською,прокоментував керівник відділу комунікації Нацполіції області Антон Крук.
 
Породілля приїхала із Закарпаття, пояснила головна лікарка перинатального центру Вікторія Єнікеєва. З її слів, 27-річна бабуся не проти прописати дитину тут.
 
Наш юрисконсульт сьогодні вже зв’язався із Закарпатською областю та з управлінням сім’ї і молоді Рівненського міськвиконкому. Будемо дивитися, яким чином і куди ми будемо виписувати цю дитину новонароджену, бо вона потребує відповідної корекції і догляду, – додала Вікторія Єнікеєва.