Міністерка пояснила, коли відновлять виплату субвенції на соцекономрозвиток

13:18, 16 вер. 2019
 
Міністерка пояснила, коли відновлять виплату субвенції на соцекономрозвиток

Гроші з державного бюджету, які дали на розвиток громад, не забиратимуть – сказала міністерка фінансів України Оксана Маркарова. Натомість – перевірять, на що їх витрачають. Мова йде про субвенцію на соціально-економічний розвиток.

Через те, що її припинили виділяти, наприклад, у Здолбунові зупинили капітальний ремонт центральної вулиці Шкільної. Субвенція, яку для цього мало б отримати місто, становить понад 6 мільйонів гривень. У Здолбунові також зупинили ремонт стадіону "Локомотив". Як пояснив журналістам Суспільного заступник міського голови Володимир Кондратюк, міське казначейство отримало лист з вимогою призупинити проведення видатків та не вводити платіжні доручення до картотеки неоплачених платіжних документів.
 
На фото міністерка фінансів України Оксана Маркарова
 
– Бюджетний комітет, комісії, які сформувалися, переглянуть ряд об’єктів і після цього перегляду, який буде завершений на цьому тижні, ті об’єкти, які стосуються садочків, утеплень, підготовки до зими – абсолютно всі будуть профінансовані. Там питання в невистачанні грошей, там питання, що раніше виділені кошти ще досі невикористані,сказала міністерка.