Горить рівненське сміттєзвалище (ФОТО, ВІДЕО) (ОНОВЛЕНО)

19:58, 14 вер. 2019
 
Горить рівненське сміттєзвалище (ФОТО, ВІДЕО) (ОНОВЛЕНО)

Рятувальники гасять вогонь на рівненському сміттєзвалищі, що поблизу обласного центру. Про це повідомив речник Служби порятунку області Дмитро Мельник.

Повідомлення про пожежу на сміттєзвалищі надійшло сьогодні на спецлінію "101" о 19:30. Площа пожежі становить приблизно 150 м.кв. Сама ж площа сміттєзвалища - 21,15 га.

– Над ліквідацією пожежі працюють чотири одиниці спецтехніки ДСНС та 20 рятувальників, а також техніка та працівники КАТП-1728, яке утримує сміттєзвалище. Ситуація під контролем ДСНС області. Гасіння продовжується, – додав Дмитро Мельник.

Нагадаємо, сміттєвий полігон цього року вже горів, це було наприкінці червня.

 ________

22:20

Речник Служби порятунку області Дмитро Мельник актуалізував інформацію щодо пожежі:

"Станом на 22:10 площа пожежі суттєво зменшилась. Дим від вогню у напрямку Рівного не йде. Жертв та постраждалих немає. Дуже ускладнює роботу рятувальників сильне задимлення. Біля осередку пожежі практично немає чим дихати, тому вогнеборці працюють в апаратах захисту органів дихання та зору. Також дається взнаки значне пожежне навантаження та велика кількість горючих матеріалів, що є на полігоні побутових відходів. На місці пожежі практично відсутнє водопостачання. Проте, незважаючи на усі труднощі, рятувальникам вдається тримати ситуацію під контролем та щогодини зменшувати площу пожежі. Варто додати, що на понеділок заплановане термінове засідання міської комісії ТЕБ та НС щодо розгляду питання забезпечення пожежної безпеки на полігоні побутових відходів з метою недопущення подібних випадків у майбутньому",  – повідомив Дмитро Мельник.

 _______

15.09, 07:50

Як повідомив речник Служби порятунку області Дмитро Мельник, станом на 02:00 15 вересня пожежа на полігоні твердих побутових віходів поблизу населеного пункту Бармаки та обласного центру міста Рівне, що знаходиться на території Шпанівської сільської ради, повністю ліквідована. Жертв та постраждалих немає.

Дмитро Мельник також додав, що однією з версій пожежі є підпал.

 

Відео пожежі, яке оприлюднили в ДСНС.