У Рівному відбувся відкритий обласний турнір з вільної боротьби

17:50, 14 вер. 2019
 
У Рівному відбувся відкритий обласний турнір з вільної боротьби

Двісті учасників зібрав відкритий обласний турнір з вільної боротьби серед юнаків та дівчат, який відбувся у приміщенні Рівненського економіко-технологічного коледжу. Цьогоріч змагання проходять втринадцяте. На турнір з вільної боротьби приїхали спортсмени з Білорусії, а також з десяти областей України. Загалом – 20 команд. Змагання проходять серед юнаків 2005-го року народження та молодших, а також дівчат 2004 року народження. Фінал турніру відбудеться завтра.

На фото учасник змагань з Калуша, Володимир Бойко

– Я займаюся два роки і мені боротьба дуже сильно сподобалася, що досі хочу ходити. 

– Сьогодні ти переміг свого суперника. За рахунок чого тобі вдалсоя його перемогти? (запитує журналістка)

За рахунок одного прийома, – відповідає учасник змагань з Калуша, Володимир Бойко.

На фото учасник змагань зі Здолбунова Артем Одукалець

Ще років вісім назад ми з моїм татом вибирали на який вид спорут піти. Брат пропоунвав гімнастику, але одного разу тато показав мені сутичку вільної боротби і я одразу захотів на вільну боротьбу. Коли займаєшся різним бігом чи на турніках, то не такі відчуття, а коли борешся, то відчуваєш, що ти сильний і грозний, – розповів учасник змагань зі Здолбунова Артем Одукалець.

На фото тренер з вільної боротьби, Білорусь, Сергій Бурмістров

– Ми приїхали з Білорусії, з міста Гомель. Ми були вже в Рівненській області на початку літа на турнірі в Рокитному. Дуже сподобалося. Нас гарно приймали. І тут добре приймають, – сказав тренер з вільної боротьби, Білорусь, Сергій Бурмістров.

На фото головний суддя змагань Денис Кайда

– Це перший старт в цьому сезоні для юнаків і дівчат цієї вікової групи. Через два місяці буде чемпіонта України. І це не поганий старт, щоб перевірити свої сили, – прокоментував головний суддя змагань Денис Кайда.