У Рівному влаштували спортивне свято (ВІДЕО)

16:39, 14 вер. 2019
 
У Рівному влаштували спортивне свято (ВІДЕО)

Показові виступи гімнасток та кікбоксерів. Олімпійські уроки з футболу, гандболу, регбі, волейболу. Презентація спідвейної техніки. Майстер-класи та змагання. Спортивне свято влаштували сьогодні у Рівному з нагоди Дня фізичної культури та спорту. 

На майдані Незалежності у Рівному – показові виступи юних спортсменів. Це вихованці рівненської обласної федерації кікбоксингу "Будокан".

На фото головний тренер обласної федерації кікбоксингу "Будокан" Ростислав Саєнко

Людина, коли такими видами спорту займається, вона стає здоровішою. Вона починає по-другому сприймати світ в правильному розумінні, вона більш дисциплінована, вона починає щось, робить до кінця роботу, не важливо чи в спорті, чи в іншій сфері життя. Багатогранною стає, спорт дає тільки позитив, – розповідає головний тренер обласної федерації кікбоксингу "Будокан" Ростислав Саєнко.

Це вихованці ДЮСШ "Верес", команда футболістів 2007 року народження.

На фото заступник директора ДЮСШ "Верес" Олексій Гладков

Зараз діти роблять вправи ведення м’яча, передачі м’яча. Тут покриття не таке, на якому ми тренуємося, але діти показують свою майстерність. Вони технічно непогано підготовлені, – розповідає заступник директора ДЮСШ "Верес" Олексій Гладков.

Олександра Ярмусь грає у волейбол вже 5 років. Займається у дитячій юнацькій спортивній школі № 4.

На фото волейболістка Олександра Ярмусь

Я обрала саме цей вид спорту, тому що я люблю рух, а волейбол це секція, в якій ти багато рухаєшся, розвиваєшся у спортивному плані. Розвивати свою силу волі, свій командний дух. Коли ти граєш в команді, ти розвиваєш не тільки навички гри, а й спілкування з людьми, комунікацію, тому я би порадила саме цей вид спорту, тому що багато спілкування з людьми, – каже волейболістка Олександра Ярмусь.

Рівненський міський спортивно-технічний клуб представляє на майдані спідвейну техніку. Його керівник Сергій Головня розповідає: це мотоцикли для юних гонщиків.

На фото керівник міського спортивно-технічного клубу Сергій Головня

Цей спорт зовсім не такий простий і не такий звичайний, як звикли бачити з трибун батьки і діти. Тут потрібно працювати 24 години на день. Готувати техніку, бути технічно підкованим, фізично розвинутим. Інтелектуальним, бо треба наперед думати на кілька кроків під час заїзду, – каже керівник міського спортивно-технічного клубу Сергій Головня.

На майдані Короленка організували змагання з баскетболу 3 на 3 між депутатами міської та обласної рад та ветеранами баскетбольного клубу "Рівне".

У результаті перемогли ветерани БК "Рівне", депутати обласної ради посіли друге місце, міської – третє.

День фізичної культури та спорту відзначають щороку в другу суботу вересня. Показові виступи, майстер-класи і змагання у цей день в Рівному традиційні. Це нагода не лише пропагувати здоровий спосіб життя, а й презентувати спортивну галузь міста, каже її очільник Сергій Шевчук.

На фото начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Рівного Сергій Шевчук 

Це свято сильних і мужніх людей, які своєю силою і вмінням захищають честь спортивного клубу, міста, області і навіть України. Найцінніше що є в людині – це здоров’я. Ми своїм прикладом показуємо, що здоров’я понад усе і бути здоровим – це модно, – коментує начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Рівного Сергій Шевчук.