Жінка заявляє, що її побив сусід через яму у дворі (ВІДЕО)

14:52, 13 вер. 2019
 
Жінка заявляє, що її побив сусід через яму у дворі (ВІДЕО)

Розбив голову каменем, а потім влаштував стрілянину у дворі. Так Елеонора Кузіна розповідає про те, що сталося на початку цього тижня у Здолбунові. Жінка каже, що на неї напав сусід. Зараз травмована – у лікарні. 


– Він з розгону вдарив мене ззаду ногою. Коли я впала, він став камнями бити мене по голові,каже потерпіла Елеонора Кузіна.

54-річна здолбунівчанка Елеонора Кузіна розповідає, як у понеділок на подвір’ї на неї напав сусід Віктор. Зараз жінка перебуває у нейрохірургічному відділенні Рівненської міської лікарні. Загрози життю немає, але коли вона одужає – медики не прогнозують.

На фото завідувач нейрохірургічним відділенням Рівненської ЦМЛ Микола Тимощук

– Проведено томографію головного мозку, клінічний огляд і виявлено ознаки черепно-мозкової травми середнього ступеня важкості. Про час лікування в умовах стаціонару і подальшої реабілітації поки мова конкретно йти не може, тому що гострий період травми, може протікати з певними відхиленнями як в кращу, так і гіршу сторону. Не хотілося б робити якихось довготривалих прогнозів,розповів завідувач нейрохірургічним відділенням Рівненської ЦМЛ Микола Тимощук.


– Тупо бив, тупо бив по голові. Що саме страшне – ногою штовхнув, я оглянулася, ногою в стрибку мене штовхнув, я впала і він став бити по голові, по правій частині голови. Стала повзти до дороги і стала дуже сильно кричати. Коли я стала кричати, не знаю, голосно чи тихо – він відступився,додала Елеонора Кузіна.

Пані Елеонора розповідає, що причиною конфлікту стала яма на подвір’ї. Вона перед входом у хлів, яким користується родина жінки.

На фото донька потерпілої Таліна Зайчук

– Це все сталося тут, мама стала цю яму засипати і сусід підійшов, стукнув спочатку ногою в спину, вона впала і начав бити її цеглиною. Бив, поки не пішла кров з вух, носа та рота. На крики мами прибіг батько. І він до батька дістав рушницю і почав стріляти. Декілька пострілів було, але гільзи від патронів він поховав. В батька він не поцілив,говорить донька потерпілої Таліна Зайчук.

Деякі сусіди також нарікають на поведінку Віктора.

На фото сусідка Римма Демчак

– Він мене закрив у сараї, ні з того, ні з сього. Я ніколи зла людям не зробила. А я знаю за що – спитайте,сказала сусідка.


– Жіночку з першої квартири він дуже сильно побив, це було більш, як 10 років назад, і вона померла. З другої квартири, чоловік з жінкою проживають, чоловіка побив, то вони, коли приїхала СОГ, вони навіть не захотіли давати покази, вони його бояться, – сказала донька потерпілої. 

Таміла Зайчук каже, що яму, через яку виник конфлікт, викопав сусід Віктор. Та додає: він зливає сюди відпрацьовані автомобільні мастила та паливо, бо поруч працює його СТО. Втім, коментувати будь-що журналістам чоловік відмовляється. У телефонній розмові він сказав: 

– Я не можу, мені адвокат забороняє, все. До побачення,Віктор.

Наразі у поліції за фактом нанесення тяжких тілесних ушкоджень відкрили кримінальне провадження. Втім, 63-річний Віктор поки не підозрюваний, поліцейські чекають результатів експертизи. Зброю у чоловіка вилучили.

На фото керівник поліції Здолбунівського району Андрій Кушик

– Дана зброя є зареєстрована, це гладкоствольна рушниця. Був один постріл вгору, не по людях, це був постріл вгору. В рамках розслідування дана зброя вилучена,зазначив керівник поліції Здолбунівського району Андрій Кушик.

Андрій Кушик каже, що досі Віктор проблем із законом не мав. Якщо його провину доведуть, чоловікові може загрожувати до 8 років ув’язнення.

________

18:20

О 18-й годині стало відомо, що слідчі оголосили Віктору про підозру. Про це повідомила спеціалістка відділу комунікації Нацполіції області Світлана Карачун. Разом з тим суд не задовольнив клопотання слідчого про накладення арешту на вилучену рушницю та зобов’язав повернути її власнику. Наразі триває досудове розслідування.