«Я не тримаюсь за посаду»: звільнений з ОДА Віталій Ундір розповів Суспільному, чому написав заяву

12:10, 13 вер. 2019
 
«Я не тримаюсь за посаду»: звільнений з ОДА Віталій Ундір розповів Суспільному, чому написав заяву

Перший заступник голови Рівненської ОДА Віталій Ундір звільнений із посади. Відповідне розпорядження вчора видав новий голова адміністрації Віталій Коваль. Нагадаємо, 30 серпня пан Ундір пішов у декретну відпустку. Журналісти Суспільного зателефонували йому та попросили пояснити, чому він написав заяву на звільнення.

– Для мене це основне і дуже дякую, що ви про це запитали – я не тримаюсь за посаду. Це я міг би собі спокійно бути у декретній відпустці чи у відпустці по догляду за дитиною до травня місяця, але я не хочу створювати якихось некомфортних умов сьогодні для новопризначеного голови ОДА, тому що це його право – мати нову команду, і це логічно й правильно. Тому, щоб не складати йому якихось перепон у вигляді того, що доведеться приймати людину на тимчасове місце, я зі своєї волі написав заяву і є сьогодні таке розпорядження. Поки що те все, що робить ця команда, мені подобається, тому що я бачу, що є стратегічний розвиток, є продовження тих речей, які ми робили. Так має бути, так має відбуватись у цивілізованому суспільстві. Ніякої посади немає вічної. Треба розуміти, що сьогодні ти прийшов, але буде час, коли тобі доведеться передавати цю справу для інших,сказав Віталій Ундір.

Суспільне також запитало, чим займатиметься пан Ундір після звільнення.

– Я ніде не діваюсь, я в політичній орбіті Рівненщини, продовжую працювати як депутат обласної ради. Сьогодні можу сказати на 100%, що буду брати участь у наступних місцевих виборах, є вибори в ОТГ, досить багато перспектив. Але найближчим часом, напевно – трішки відпочити, бо все таки 9 років було безперервної роботи і однієї, і іншої – це трохи складно,розповів він.

Нагадаємо, першим заступником голови ОДА Віталій Ундір пропрацював трохи більше року. На останніх виборах до Верховної Ради він балотувався по 153-му округу як мажоритарник від «Європейської солідарності».

Щодо інших заступників голови ОДА, а це Олександр Корнійчук, Ігор Тимошенко та Світлана Богатирчук-Кривко, то щодо них кадрових рішень новий керівник адміністрації не приймав, повідомила Суспільному представниця пресслужби Тетяна Панасюк.