У Рівному представили підсумки проєкту для слабозорих людей (ФОТО)

12:35, 12 вер. 2019
 
У Рівному представили підсумки проєкту для слабозорих людей (ФОТО)

Обладнання для виробництва туалетного паперу, нові швейні машинки, комп’ютер та меблі для бібліотеки придбали для Рівненського навчально-виробничого підприємства Українського товариства сліпих. Крім цього виготовили навчально-дидактичні матеріали для незрячих та слабозорих дітей.

Такі підсумки проєкту "Початкова освіта, грамотність та соціалізація незрячих та слабозорих людей у місті Рівне". Його втілили представники Рівненського Клубу Ротарі Рівне спільно з Клубом Ротарі Еллістон, це Канада та фондом Ротарі Фаундейшн. Керівниця Клубу Ротарі Рівне Ольга Новицька розповіла - проєкт розпочали півтора роки тому. Загальна сума гранту склала приблизно 1 млн. 700 тис. грн. За словами керівника організації "Генерація успішної дії" Петра Поліщука, близько семисот тисяч гривень витратили для виготовлення та закупівлі навчальних матеріалів для дітей. Їх розповсюдили у 42-х спеціальних навчально-виховних закладах України.

На фото керівник ГО "Генерація успішної дії" Петро Поліщук

Ми купили 3Д-принтер, пластик. Такі речі, як годинник, фонетика, шашки. Це надруковано на 3Д-принтері з пластику. Це надруковано на замовлення, наприклад, табличка множення, атлас світу, на ультрафіолетовому принтері.

Ось це зроблено на фрезері, воно все тактильне, спеціального дизайну, щоб дітки незрячі, слабозорі могли користуватися, бо зараз багато дітей іде в інклюзивну форму навчання, – розповів керівник ГО "Генерація успішної дії" Петро Поліщук.