Рух «Чесно» вважає, що «слуга народу» з Рівненщини «кнопкодавив» (ВІДЕО) (ОНОВЛЕНО)

16:19, 11 вер. 2019
 
Рух «Чесно» вважає, що «слуга народу» з Рівненщини «кнопкодавив» (ВІДЕО) (ОНОВЛЕНО)

На сайті «Чесно» сьогодні оприлюднили і відео з трансляції «Радіо свобода», яке зняте під час засідання парламенту ще 3-го вересня. На відео – момент під час голосування за включення до порядку денного сесії законопроекту про внесення змін до статей 85 та 101 Конституції (щодо уповноважених ВРУ) та його направлення до Конституційного суду (постанова №1016/П). На ньому видно, що депутат тисне кнопку на місці іншого обранця.



У публікації «Чесно» припускають, що це перший зафіксований неособистий випадок голосування в новій Раді та так описують момент:

«Порушником виявився нардеп від «Слуги народу», мажоритарник з округу №156 на Рівненщині (Березнівський, Костопільський та Сарненський райони) Сергій Литвиненко. Він кнопкодавив, ймовірніше за все, за іншого «слугу»-мажоритарника — Олександра Скічка (округ №197, Черкащина). Фраза «ймовірніше за все» означає, що це місце офіційно закріплене за Скічком, проте є ймовірність, що у слоті його пульта могла перебувати картка іншого депутата»,йдеться на сайті «Чесно». 

Картинка з сайту ЧЕСНО

О 15:54 журналісти Суспільного зателефонували до Сергія Литвиненка та попросили прояснити цю ситуацію. Обранець перепросив, сказав, що спілкуватись не може, оскільки починається сесія. Втім, по її закінченні пообіцяв перетелефонувати. Ми обов’язково подамо його позицію, як тільки отримаємо.

Нагадаємо, кандидати від «Слуги народу» напередодні виборів підписали меморандум, у якому, зокрема, пообіцяли не кнопкодавити, не передавати та не приймати від колег картку для голосування.

 ________

18:50 

Колега Сергія Литвиненка по партії Олександр Куницький, до слова, після цього випадку підійшов до нардепа та зробив йому зауваження. Відео він виклав у своєму Фейсбуці. 

________

11:40, 12 вересня

Журналісту Суспільного Сергій Литвиненко не перетелефонував. Під час уже сьогоднішнього засідання Ради, щоправда, він публічно вибачився "за те, що вийшло", сказав, що це було в "турборежимі" і без злого умислу. Підсумовуючи, пан Литвиненко сказав, що свою місячну зарплатню віддає у благодійні фонди. Те ж саме зробила і колега по партії Олена Копанчук, яка теж голосувала за іншого обранця. НУ а спікер Дмитро Разумков сказав, що сподівається на неповторення таких випадків у парламенті.