Уродженець Костополя, дослідник цивілізації майя став першим заступником міністра освіти

13:58, 11 вер. 2019
 
Уродженець Костополя, дослідник цивілізації майя став першим заступником міністра освіти

38-річний Юрій Полюхович, який народився у Костополі та вчився у Березнівському лісовому коледжі, став першим заступником міністра освіти і науки України. Про це стало відомо сьогодні за підсумками засідання Кабміну. Інформація про це уже з’явилась і на офіційному сайті міністерства.



У декларації Юрія Полюховича вказано, що він має авторські права на дисертацію «Політико-династична історія держави майя Баакаль за матеріалами корпусу епіграфічніх джерел Паленке (Лакамха)». Після того, як у 97-99-х роках вчився за професією «Бухгалтерський облік і аудит» у Березнівському лісовому коледжі, він також здобував освіту фінансиста у Тернопільській академії народного господарства; є у біографії магістратура в НаУКМА («Історія»), КНУ ім. Тараса Шевченка, аспірантура, Університет штату Каліфорнія (США), постдокторантура (2014-2016). Вільно володіє англійською, іспанською та класичною чольті (мова ієрогліфічної писемності майя).

Про роботу відомо таке: 2000-2010-ті був керівником секцій і семінарів на конференціях в університетах США, Латинської Америки, Європи, десятки разів їздив у експедиції до Латинської Америки. Є членом Європейської асоціації дослідників культури майя. З 2008 – директор туристичної компанії «Royal Adventures». Учасник найбільшого проекту з вивчення писемності майя «The Maya Hieroglyphic Database» при Університеті штату Каліфорнія (США). Співдиректор проекту з документації написів майя у штатах Кампече, Юкатан, Кінтана-Роо (Мексика). Заступник редактора наукового журналу «Glyph Dwellers» (США). Радник міністра освіти і науки України (2014-2016).

 

Наразі Суспільне намагається отримати коментар Юрія Полюховича щодо його планів у роботі на цій посаді.

Як ми повідомляли раніше, у Міносвіти на посаду заступника міністра призначили рів нянина Петра Коржевського, який працював заступником начальника облуправління освіти та курував напрям профтехосвіти.