У Зарічненському районі горить болотиста територія з торфом (ФОТО) (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

19:12, 9 вер. 2019
 
У Зарічненському районі горить болотиста територія з торфом (ФОТО) (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

На Зарічненщині між селами Бутове та Вичівка горить 6 гектарів площі під засіви. Про це Супільному повідомив в.о. голови Зарічненської РДА Сергій Ширінга.

Пожежа виникла сьогодні після 14-ї години, одразу залучили 6 спецавтомобілів. Окрім рятувальників, займання гасять і місцеві своїми силами, додав Сергій Ширінга. Речник Служби порятунку Дмитро Мельник повідомив, що вогнеборці залучили і декілька цистерн управління. Зі слів речника, горить трава на болотистій місцевості.

Тим часом, завідувач сектору з питань цивільного захисту Зарічненської РДА Борис Мовчун Суспільному повідомив, що горить торф.

Поверхнева торф’яна пожежа на орендованих землях АК «Полісся». Все в диму, по факту не видно в ширину, в довжину. Зараз працює техніка і люди, та долучається ще техніка, – сказав в.о. голови Зарічненської РДА Сергій Ширінга.

– Перший раз з таким стикаємося цього року. Це підготовлена площа під посіви. У нас другий місць суха погода. Тут виникла верхова торф’яна пожежа. Сухий торф зверху. Залучаємо з сусіднього району з Сварицевичів місцеву пожежну команду. До 6-ти гектарів площа загалом, – повідомив завідувач сектору з питань цивільного захисту Зарічненської РДА Борис Мовчун.

________

21:30

За словами речника Служби порятунку області Дмитра Мельника, ситуацію моніторять із повітря. Наразі загрози перекидання вогню на будинки людей немає. Загалом загорання приборкує два десятка рятувальників, залучено 13 спецавто.