Обмін полоненими між Україною та Росією: що відомо (ОНОВЛЕНО)

11:48, 7 вер. 2019
 
Обмін полоненими між Україною та Росією: що відомо (ОНОВЛЕНО)

“За моїми даними, обмін на 35 осіб: 24 моряки і 11 засуджених українців: Сенцов, Сущенко, Панов, Кольченко, Клих, Карпюк, Гриб, Сізоновіч, Балух, Артур Панов, Бекіров”, сказав російський опозиційний адвокат Фейгін.

Нагадаємо, під час революції Гідності рівнянин Микола Карпюк був одним з лідерів "Правого сектора". У березні 2014-го його затримали при в’їзді до Росії. Карпюка звинуватили в організації озброєної групи, яка нібито брала участь у чеченській війні. У травні 2016-го він був засуджений до 22,5 років ув’язнення. Російська правозахисна організація «Меморіал» визнала Миколу Карпюка разом зі Станіславом Клихом політв’язнями.

Офіційних ані підтверддень, ані спростувань щодо обміну полоненими від української сторони поки немає.

________

11:24

В аеропорту Бориспіль о 13:30 очікують українських полонених. Про це нам повідомила речниця офісу президента Юлія Мендель.

Літак із росіянами зі списку обміну вилетів з аеропорту "Бориспіль", – повідомляє видання "Лівий берег". "З аеропорту "Внуково" в Москві синхронно вилетів літак з українськими полоненими. Очікується, що на борту перебувають 24 українські моряки і 11 українських політв’язнів", – зазначає видання.

Українських військовополонених моряків звільнили під особисте зобов’язання уповноваженого ВР з прав людини Людмили Денісової, – повідомив координатор групи адвокатів українських моряків Микола Полозов.

Раніше адвокат Марк Фейгін повідомив нам, що російська сторона передасть 35 українських бранців, це 24 моряки і 11 засуджених українців.

________

13:00

"Українська правда" повідомляє, що до аеропорту «Бориспіль», де очікують на прибуття літака з українцями, яких по обміну видає Росія, приїхав президент Володимир Зеленський.

________

13:29

У аеропорт "Бориспіль" приземлився літак з українцями.

________

13:40

35 українських полонених вже в аеропорту "Бориспіль". Серед яких і рівнянин Микола Карпюк.

Трансляція з аеропорту: http://bit.ly/2k9OgiI

 

Головне фото: з московського СІЗО “Лефортово” виїхали два автобуси у супроводі поліцейського кортежу.

Також читайте: Також читайте: Сьогодні обміну полоненими не буде, – пресцентр СБУ

Політв’язня Миколу Карпюка пропонують визнати Почесним громадянином Рівного (ВІДЕО)