Жіноча команда БК "Рівне" розповіла про свої плани на сезон (ВІДЕО)

15:36, 6 вер. 2019
 
Жіноча команда БК

Два тижні залишається до старту жіночої команди баскетбольного клубу "Рівне" у новому чемпіонаті Суперліги. Як ми вже повідомляли, 20 вересня рівнянки у столиці зіграють проти "Київ-баскета". Щоб дізнатися, які плани мають на сезон наші баскетболістки, журналісти Суспільного завітали на тренування БК "Рівне".

У новому сезоні цілі у дівчат з БК "Рівне", як завжди, будуть максимальні. Про це каже головний тренер клубу Валерій Жартун. Але більш конкретні завдання озвучать перед гравцями, коли матимуть інформацію з табору суперниць.

На фото головний тренер БК "Рівне" Валерій Жартун

Не знаємо складів основних суперників, крім "Київ-Баскета". Тому важко ставити завдання. Чекаємо початку сезону, щоб зрозуміти, які будуть команди і сісти тверезо з керівництвом клубу поставити завдання, – розповів головний тренер БК "Рівне" Валерій Жартун.

Вікторія Шматова у минулі два сезони була лідеркою жіночої команди БК "Рівне". Розповідає: у міжсезоння мала чимало пропозицій, втім, вирішила залишитися у Рівному. Каже наступне:

На фото баскетболістка БК "Рівне" Вікторія Шматова

Були пропозиції, але Рівне – це родина, це моя команда. На половині дороги своїх не кидають. Ми рухаємося до єдиної мети. Тому нерозумно було б залишити зараз клуб.

А це основна центрова команди, 19-річна Тетяна Гаврильчик. Її, як і Вікторію Шматову, теж кликали в інші команди.

На фото баскетболістка БК "Рівне" Тетяна Гаврильчик

Були пропозиції від інших клубів України, але цей клуб для мене рідний. Мені б не хотілося змінювати його. Звичайно, хотілося б спробувати щось нове, але цей клуб для мене занадто рідний, – розповіла Тетяна Гаврильчик.

Я сподіваюся, Тані вистачить розуму зрозуміти, як з себе зробити гравця, який не буде бігати по командах Суперліги, а зможе себе натренувати до рівня європейської команди, – додав Валерій Жартун.

Втім, зберегти вдалося у команді не всіх. У міжсезоння БК "Рівне" залишили Лариса Стаднік, Наталія Смалюк та Дарина Степанюк. На їх місце прийшли дівчата з дубля, а також Яна Голубош, яка повернулася після декретної відпустки. Нині рівнянки тренуються у спортзалі 28-ї школи. Перед цим був збір у "Червоній калині". Якою буде система нового чемпіонату – у рівненському клубі наразі не знають.

Сьогодні прийшов третій проект календаря. Знову все поміняли. Я знаю одне, 20-го в палаці спорту з "Київ-Баскетом". Ми точно граємо першу гру 20-го, – сказав Валерій Жартун.