На центральному мосту Рівного – велетенські дірки: що каже поліція і ШЕУ (ВІДЕО)

17:06, 5 вер. 2019
 
На центральному мосту Рівного – велетенські дірки: що каже поліція і ШЕУ (ВІДЕО)

Центральний міст Рівного на вулиці Соборній потребує капітального ремонту. У цьому переконаний представник міськШЕУ Петро Бучинський, якого ми запросили оглянути об’єкт. Нині через численні дірки у тротуарі видно залізничні колії, що знаходяться знизу. Про незадовільний стан мосту говорять і в патрульній поліції, працівників якої ми теж запросили на інспекцію.

 
Вікторія Прокопчук з візочком повертається через міст вулицею Соборною додому. Розповідає: цією ділянкою ходить щодня. Незручності жінці завдають вибоїни на пішохідній зоні.
 
 
– Ти їдеш, ця каляска труситься. Проїхати через міст, окрім ось цього, якщо ви бачили, то я лише іду і піднімаю. Це дуже незручно і небезпечно. Тому я беру, то піднімаю, то проїжджаю. Я вже навчилася. Як для мене, як для мами – це не прогулянка, це випробування на візку, – каже рівнянка Вікторія Прокопчук.
 
Інспектори відділу безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції області відреагували на прохання журналістів Суспільного заміряти дірки на центральному мосту.
 
На фото інспектор відділу безпеки дорожнього руху Сергій Смалько
 
– Було обстежено шляхопровід по всій протяжності в частині забезпечення безпеки руху для пішоходів. Тут на тротуарі ми можемо бачити деформацію, осідання та пошкодження твердого покриття тротуару і невідповідність його правилам та вимогам в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху. Асфальт почав сипатись та розламуватись. В результаті цього утворились вибоїни та ямковість, і взагалі – провалини. Арматуру видно. Потрібно негайно вживати заходів реагування,розповідає інспектор відділу безпеки дорожнього руху Сергій Смалько.
 
Інспектор Сергій Смалько дані із замірами вносить до акту обстеження ділянки вулично-шляхової мережі. Цей акт інспектори передадуть власнику, на балансі якого знаходиться міст.
 
– Якщо не буде ліквідовано дані недоліки у встановлений законодавством термін, то вже будуть вживатися заходи адміністративного впливу. Це у вигляді складання протоколів за невиконання таких приписів. За це передбачена адміністративна відповідальність,додає Сергій Смалько.
 
Міст знаходиться на балансі Рівненського ШЕУ, шляхопровід над залізничними коліями ремонтували торік. Тут працівники ШЕУ провели поточний ремонт, вони залатали ями асфальтом, розповідає начальник дільниці Рівненського ШЕУ Петро Бучинський.
 
 
– За рік знову та сама картина. Міст потребує капітального ремонту та детального обстеження спеціалізованою організацією. На жаль, в нашому місті такої немає. Ми замовляємо ці послуги у Луцьку. Тепер цей міст потребує детального огляду,сказав начальник дільниці Рівненського ШЕУ Петро Бучинський.
 
Утворені ями ліквідують, зауважив Петро Бучинський. Це буде поточний ремонт самих дірок. 
 
– Даний вид робіт буде виконано з понеділка, а, можливо, і до кінця цього тижня методом поточного ремонту, коштами підприємства: асфальтування та методом вирізки, а також інші додаткові роботи, щоб його підв’язати та закріпити. Ви ж бачите, там дірки на виліт. Воно не тримається та випадає. Ви стоїте та відчуваєте, що міст хитається,зазначив начальник дільниці Рівненського ШЕУ Петро Бучинський.